Kongelige 30. april 2019

Royal Run slår verdensrekord

Det strømmer ind med tilmeldte til kronprins Frederiks Royal Run, der løber af stablen 10. juni. Antallet af tilmeldte slår tilmed verdensrekord
(Foto: Mikael Rieck)

Da kronprins Frederik sidste år rundede et halvt århundrede, fejrede han det med en klækkelig løbetur rundt om i landet.

Og nu – et år senere – vælger han så at gentage succesen – med stor succes!

Rekordmange har således valgt at tilmelde sig Royal Run, der i år løber af stablen 10. juni.

I alt har 17.021 danskere indtil videre meldt sig til at løbe 1,6 kilometer i Hovedstaden (One Mile, red.), når løbet skydes i gang. Og det er altså verdensrekord.

Det skriver TV 2.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tidligere har London ellers kunnet prale med at have afholdt verdens største One Mile-løb, da de sidste år havde et løb med i alt 8.040 tilmeldte. Den rekord har kronprins Frederik altså nu slået ganske betragteligt.

Holdet bag løbet – ”Bevæg dig for livet” – er både stolte og forbløffede over den store succes:

-  Det er helt uden fortilfælde også i andre lande, det havde vi ikke i vores vildeste fantasi kunnet forestille os, siger Jakob Larsen, der er direktør i Dansk Atletik Forbund og "Bevæg dig for livet", der står bag Royal Run, til TV 2.

Indtil videre har i alt 75.000 tilmeldt sig de forskellige distancer. Ruten på 10 kilometer i København og Frederiksberg er allerede udsolgt.

Dermed er løbet blandt Danmarkshistoriens største løb.

[node:aller-poll]

Sponsoreret indhold