Kongelige5. februar 2024

Rift om kong Frederiks ”Kongeord” på Den Blå Avis: Her var interessen størst

I januar blev der søgt løs på ”Kongeord”, som var det en Tinka-nissehue i december. Nu afslører Den Blå Avis, hvilke byer som viste størst interesse
Kong Frederiks "Kongeord" har været et stort hit på Den Blå Avis. Næsten 2000 gange er "Kongeord" blevet tastet ind i søgefeltet.
Kong Frederiks "Kongeord" har været et stort hit på Den Blå Avis. Næsten 2000 gange er "Kongeord" blevet tastet ind i søgefeltet.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Kongehuset melder ud: Bliver helt privat

Den 17. januar smed det danske kongehus en kæmpe overraskelse ud til de danske royalister.

Bogen ”Kongeord” om kong Frederik landede på gaden, og den blev mildest talt revet ned af samtlige hylder.

Efterspørgslen var så stor, at flere spænede ind på Den Blå Avis for at søge efter et eksemplar af bogen.

Til BT fortæller Julie Schoen, presseansvarlig for Den Blå Avis, hvor stor interessen egentlig var for bogen om Danmarks nye konge.

Ordet ”Kongeord” har nemlig overtaget onlineplatformen i januar, da der siden ”Kongeords” udgivelse den 17. januar, er blevet søgt 1994 gange på ordet i de sidste to uger af januar.

– Når der er noget, der optager danskerne, kan vi også se det på DBA. DBA er en slags ”google”, bare med ”genbrug”. Hvis Tinkas nissehue er udsolgt, eller når danskerne skal på skiferie, kan vi også se det i de søgemønstre, der viser sig på DBA.

Den Blå Avis har også data over, hvilke byer, hvor ”Kongeord” er blevet søgt efter mest.

Her snupper Vejle førstepladsen, efterfulgt af København, Hvidovre, Aarhus C og Ballerup.

Dataene viser også, at en fjerdedel af søgningerne kommer fra personerne i aldersgruppen 50-59 år.

Det er ikke meget mere end en uge siden, at Politikens Forlag meldte ud, at endnu en bog om kong Frederik snart kommer på gaden.

Helt præcis den 8. februar udkommer bogen ”Frederik X – en konge bliver til” af journalist og forfatter Anne Sofie Kragh.

Sponsoreret indhold