Kongelige3. februar 2024

Revser Robert Prisen: Akademiet har ikke taget hensyn til dronning Margrethe

Den danske dronning havde knapt vundet sin pris, før hendes manglende tilstedeværelse blev forklaret og beklaget
Det var en hård og bestemt Marcella Dichmann, der lørdag aften tog imod prisen for bedste kostumedesigner på dronning Margrethes vegne.
Det var en hård og bestemt Marcella Dichmann, der lørdag aften tog imod prisen for bedste kostumedesigner på dronning Margrethes vegne.
 Foto: Lars H. Laursen

Det lykkedes lørdag aften dronning Margrethe af skrive historie, da hun modtog en Robertpris for sine kostumedesigns i filmen ”Ehrengard”.

Dog var hun ikke selv til stede for at modtage prisen. Det gjorde i stedet Marcella Dichmann, der er producer på filmen.

Stod det til hende, skulle det dog have været Danmarks tidligere regent, der takkede for prisen på scenen.

Og ifølge hende kunne det godt være sket, hvis man havde lagt sig i selen for at sikre dronningens tilstedeværelse.

Det sagde hun i takketalen til en tavs sal.

– Jeg tror, de fleste af os har lært, at vi rejser os for de gravide i bussen. Og også de ældre. Det, mener jeg ikke, er at forskelsbehandle. Det er at tage hensyn.

– Jeg er oprigtig ked af, at filmakademiet ikke har ønsket at tage de nødvendige hensyn, så Hendes Majestæt Dronning Margrethe kunne være her i aften og modtage den flotte anerkendelse for hendes arbejde, sagde Marcella Dichmann med bestemt stemme.

Under opsangen forstod man, at hun gerne ville have haft filmakademiet til at oplyse dronningen om sin sejr på forhånd.

Hvorfor dronningen kun kunne klare at være til filmfesten, hvis hun vidste, hun havde vundet en Robert, forklarede Marcella Dichmann ikke.

En lille besked fra Margrethe havde hun dog med.

– Jeg skal sige mange tak for prisen, som dronningen vil modtage snarest muligt, sluttede Marcella Dichmann sin tale af.

Dronning Margrethe var nomineret til prisen som årets kostumedesigner sammen med Charlotte Moe (Viften), Emilie Bøge Dresler (Når befrielsen kommer), Kicki Ilander (Bastarden) og Mads Nikolaj Elley Jacobsen (Ustyrlig).

Sponsoreret indhold