Er du enig? Raser over dronning Margrethe

Man kan godt forstå, hvis dronningen får lidt trætte øjne af reaktionerne på Instagram.

Man kan godt forstå, hvis dronningen får lidt trætte øjne af reaktionerne på Instagram.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Kongehuset er med på noderne med deres eget bud på en julekalender.

I julekalenderen, som er lavet til Instagram, viser selveste dronning Margrethe sjove minder frem, som har været gemt væk på loftet i mange år.

Opslagene er blevet taget godt imod af danskerne, men nu ser det ud til, at dronningen er kommet i modvind blandt nogle af sine følgere. 

Mandag 10. december blev der lagt et billede op af dronning Ingrids gamle kostume, som Margrethes mor fik som barn.

Den over hundrede år gamle indianerdragt har sat sindene i kog i tråden. 

En bruger ved navn Kirstine håber ihvertfald ikke, at der skal leges indianer i de kongelige gemakker fremadrettet.

"Så håber jeg bare, at ingen af de små prinser og prinsesser hopper i den, nu hvor vi skriver 2018 og ved bedre end at klæde os stereotypt ud som et forfulgt folkefærd," skriver Kirstine på Instagram.

Samme bruger forsætter videre i tråden.

"Oprindelige amerikanere har set og ser meget forskellige ud alt efter, hvilken stamme der er tale om - så alene det at lave et generelt kostume er uden respekt for kulturerne. Dernæst mener jeg bestemt, at det er respektløst at klæde sig ud som en kultur eller etnicitet, man ikke selv tilhører og tydeligvis ved meget lidt om - især som hvid, når man tager Nordamerikas historie i betragtning," Skriver Kirstine.

Se opslaget nedenunder: 

 

View this post on Instagram

10. december. Som barn fik Dronning Ingrid denne indianerdragt af sin morfar, Hertug Arthur af Connaught, der var søn af Dronning Victoria af Storbritannien. Morfaderen var britisk generalguvernør i Canada og havde været på besøg i Amerika, hvor han købte dragten til den lille Prinsesse, der boede på Stockholm Slot sammen med sine brødre. Den håndlavede lammeskindsdragt med mokkasiner og halskæde blev købt under en rejse i 1916. Samme år blev Prinsesse Ingrid fotograferet med dragten på sammen med sin far, Kronprins Gustaf Adolf af Sverige (den senere Kong Gustaf 6. Adolf). Gennem tiden er dragten også blevet brugt af en ung Prinsesse Margrethe, som det ses på det sidste billede. Claus Bech, Kongehuset og Kongernes Samling ©️

A post shared by DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) on

Flest med dronningen

Det er dog de fleste følgere, som ikke forstår raseriet mod majestæten. 

Henrikschneevoigt skriver, at hvis man skal følge kritikernes tankegang, så må de kongelige heller ikke bære den grønlandske nationaldragt. 

"Krænkelseskulturen har åbenbart nået et hidtil uset lavpunkt . Kongehuset klæder sig også i Grønlandske nationaldragter . Så er det vel også krænkende".

Dronningen er selv med til at vælge sine ting fra gemmeren. 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close