Prinsesse Sofia overrasker med nyt job

Foto: Spa/Danapress/Ritzau Scanpix

Normalt er vi vant til at se svenske prinsesse Sofia i flotte rober og glitrende smykker. Men i disse tider bliver den 35-årige mor til to set i en lidt anden uniform. 

Prins Carl Philips hustru er begyndt at arbejde på Sophiahemmet, et privathospital i Stockholm, som hun er protektor for. 

Hendes arbejdsopgaver kommer til at bestå af "ikke-medicinske" opgaver såsom at desinficere udstyr, hjælpe i køkkenet og gøre rent. 

Prinsessen kommer således ikke til at have kontakt til patienter, men det er meningen, at hun skal aflaste sygehusets læger og sygeplejersker. 

For at kunne arbejde på hospitalet har prinsessen gennemgået et tre dage langt intensivt træningskursus, som 80 om ugen gennemfører i Sverige. 

- I denne krise, som vi befinder os i, vil prinsessen gerne involvere sig og bidrage som frivillig for at aflaste medarbejderne i sundhedsvæsenet, lyder det i en udtalelse fra det svenske hof. 

Artiklen fortsætter under billedet. 

Prinsesse Sofia i sin hospitalsuniform. Foto: Spa/Danapress/Ritzau Scanpix

Også på Sophiahemmet er man glad for de ekstra hjælpende hænder: 

Artiklen fortsætter under billedet. 

- Prinsesse Sofia er ikke bare Sophiahemmets ærespræsident, nu arbejder hun også hos os, lyder det på Instagram.

Sverige har ganske opsigtsvækkende valgt at følge en helt anden strategi end de nordiske nabolande. Således er store dele af samfundet stadig åbne. 

I Sverige er 1400 i skrivende stund døde af coronavirus. I Danmark er tallet 336. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close