Kongelige24. april 2023

Prinsesse Marie reagerer efter møde med dronningen: Første gang siden titel-drama

En smilende prinsesse Marie tog mandag på arbejde i Danmark for første gang, siden hendes børn mistede deres titler som prins og prinsesse
Prinsesse Marie
Prinsesse Marie er tilbage i Danmark, og nu sætter hun ord på, hvordan det var at se svigermor til hendes fødselsdag 16. april
 Foto: Hanne Juul

Til stor glæde for de fremmødte foran Amalienborg overraskede Marie, da hun trådte ud på balkonen sammen med resten af familien i forbindelse med fejringen af dronning Margrethes 83-års fødselsdag den 16. april.

I dagene op til dronningens fødselsdag havde flere dog spekuleret i, hvorvidt prinsesse Marie ville dukke op på Amalienborgs balkon eller ej, efter at dronningen fratog hendes og prins Joachims børn deres titler.

Nu har prinsesse Marie så sat ord på, hvordan det var at møde svigermor i forbindelse med fødselsdagen.

- Det var rigtig godt, svarede Marie til Ekstra Bladet mandag morgen, da hun var mødt op i til konference i Odense, hvor hun var til stede som protektor for Landsforeningen Autisme.

Det skabte ellers en større krise i det danske kongehus, da dronning Margrethe i slutningen af september 2022 meldte ud, at prins Joachims børn fra 1. januar ikke længere kunne bruge titlerne prins og prinsesse.

Selv forklarede dronningen i oktober, at det var for børnenes egen skyld, at hun fjernede titlerne.

Det er en overvejelse, jeg har haft ganske længe, og jeg tror, at det vil være godt for dem i deres fremtid, og det er det, der er årsagen, sagde dronningen.

Prinsesse Marie og prins Joachim får dog meget andet at se til snart end titler, når prinsen skifter job til sommere.

Her begynder han nemlig i et job som forsvarsindutriattaché på ambassaden i Washington. Imens kommer prinsesse Marie til at gå hjemme.

- Prinsessen vil først og fremmest fokusere på, at familien finder sig til rette i et nyt land. Derudover vil prinsessen naturligvis forsat varetage arbejdet med sine protektioner og mærkesager, har kongehusets kommunikationschef Lene Balleby tidligere meldt ud.

Sponsoreret indhold