Kongelige24. marts 2024

Prinsesse Kate skrev selv talen: Eget ønske, at det foregik på video

Kate mente, at en videohilsen ville være en mere betryggende måde at give chokbeskeden på, og derfor droppede hun at udsende meddelelsen på skrift
Det var prinsesse Kates eget ønske, at meddelelsen om kræftdiagnosen blev fortalt af hende i en videohilsen og ikke på skrift. Og talen skrev hun helt selv.
Det var prinsesse Kates eget ønske, at meddelelsen om kræftdiagnosen blev fortalt af hende i en videohilsen og ikke på skrift. Og talen skrev hun helt selv.
 Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Sådan fik prins Harry og Meghan Markle besked om Kates kræftdiagnose

Fredag aften klokken 19 dansk tid, delte prinsesse Kate en videohilsen på Instagram, hvor hun fortalte, at hun havde kræft.

Nu bringer The Times flere detaljer om den rørende hilsen.

Videoen, hvor Kate sidder på en bænk og fortæller om fraværet, blev filmet om onsdagen. Altså to dage før den blev udgivet.

Ifølge den britiske avis, som har været i kontakt med en af prinsessens venner, var det prinsesse Kates ønske, at hun selv fortalte om kræftdiagnosen.

– Det var ikke på grund af dramaet de sidste par uger, selv om det selvfølgelig har været chokerende. Hun følte, at hun var nødt til det, på grund af, hvem hun er.

Når en fra den kongelige familie stiller sig op og holder en tale – både på video og på skrift – er det sjældent, at ordene ikke er blevet rettet igennem af en anden.

Men sådan var processen ikke denne gang ifølge vennen, som har udtalt sig til The Times.

– Det var alt sammen hende. Hun skrev hvert eneste ord, og den blev skrevet meget hurtigt.

Kate følte, at en videohilsen ville være en mere beroligende måde at fortælle om en nyhed, som af gode grunde ville chokere alle.

The Times skriver også i artiklen, at kong Charles besøgte svigerdatteren flere gange, da hun var indlagt og blev opereret.

Kong Charles var da heller ikke langt væk, da han var blevet opereret på en anden stue i samme bygning under indlæggelsen af en forstørret prostata.

En talsperson for Kensington Palace takkede lørdag på vegne af Kate og William for forståelsen og de mange rørende beskeder, som er kommet fra hele verden.

Sponsoreret indhold