Kongelige30. september 2022

Prinsesse Benedikte bakker dronningen op: - Min søster tager kloge beslutninger

Tidligere i dag bakkede Mary dronningen op i den beslutning, der har gjort hende rasende upoplær internt i familien. Nu følger Benedikte trop
Den øvrige del af kongefamilien bakker dronningen op i at fratage Nikolai, Felix, Henrik og Athena deres prinse- og prinsessetitler.
Den øvrige del af kongefamilien bakker dronningen op i at fratage Nikolai, Felix, Henrik og Athena deres prinse- og prinsessetitler.
 Foto: Aller Media

Dronningen får nu opbakning fra sin søster prinsesse Benedikte, som mødte pressen, da hun kastede royalt glans over indvielsen af OK-fondens plejehjem Hornbækhave i Hornbæk.

- Jeg synes, at selvfølgelig er det svært for dem i starten, det er helt klart, men min søster tager kloge beslutninger, også som dronning og tænker frem i fremtiden og ikke lige her og nu, og det synes jeg er det vigtigste, sagde hun ifølge Billed-Bladet.

Tidligere fredag brød Mary også tavsheden, da hun troppede op til et ungdomskonference i Øksnehallen.

- Forandring kan være umådeligt svært, og det kan være rigtig hårdt. Det tror jeg også, de fleste har prøvet. Men det er ikke ensbetydende med, at beslutningen ikke er den rigtige, lød det fra Mary, der samtidig afslørede, at hendes tre yngste børns titler ligeledes er i fare.

- Vi kommer også til at se på vores børns titler, når den tid kommer, slog hun fast.

Det er derfor sikkert at sige, at der er slået en kile ned mellem Joachim og hans familie og den øvrige kongefamilie.

For mens Mary, Margrethe og Benedikte ser det som den rigtige beslutning, lider Joachim og hans familie under den.

Det gjorde Joachim klart, da han i går på grådens rand over for Ekstra Bladet satte ord på, hvordan familien reagerede, da hofmarskallen overrakte beskeden om fratagelsen af prinse- og prinsessetitlerne, som efektureres 1. januar 2023.

- Vi alle sammen meget kede af det. Det er aldrig sjovt se sine børn på den måde blive gjort fortræd. De står selv i en situation, de ikke selv forstår, sagde Joachim, som tog en meget lang pause, da han skulle svare på spørgsmålet om, hvordan det her påvirker hans forhold til dronningen.

- Det tror jeg ikke, at jeg behøver at uddybe her.

I aftes udtalte prins Nikolai sig for første gang, da avisen mødte ham for at høre, hvordan han har det oven på nyheden om den voldsomme beslutning.

- Jeg er meget uforstående over for, hvorfor det skal ske sådan her, siger han og svarer nogenlunde det samme som sin far, da han blev spurgt til forholdet til farmor.

Sponsoreret indhold