Kongelige 14. oktober 2021

Prins William langer ud efter rumturisme: - Fix planeten først

Den britiske prins er af den klare overbevisning, at verdens kloge hoveder burde fokusere på planeten Jorden og ikke på at udforske rummet
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det var en sensation, da den ældste mand nogensinde blev sendt ud i rummet onsdag - nemlig den 90-årige "Star Trek"-skuespiller William Shatner.

Men ikke alle så til med begejstring, da der endnu en gang blev skrevet rumhistorie med Amazon-milliardæren Jeff Bezos raket. Tværtimod langer britiske prins William ud efter rumturisme og rumkapløbet.

- Vi har brug for, at nogle af verdens største hjerner og sind er fast besluttede på at reparere denne planet - ikke på at finde det næste sted, hvor man kan tage hen og bo, siger han til BBC.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: MEGA

(Foto: MEGA)

Han taler i den grad imod rigmænd som netop Jeff Bezos, Tesla-stifteren Elon Musk og forretningsmanden Richard Branson. Både Bezos og Branson har udover en uoverskuelig formue en rumrejse til fælles.

Tesla-stifteren er endnu ikke taget på den store rejse mod stjernerne, men han arbejder på, at hans rumfartsvirksomhed SpaceX skal sende turister til månen i 2023.

Frygter for fremtiden

Prins William har selv ingen interesse i at tage ud mod det uendelige univers. Han mener, at det det er et spørgsmål om, hvor meget CO2 sådan en tur ville udlede.

Prinsen, som er far til tre, drømmer selv om, at hans børn kommer til at nyde det samme naturliv, som han selv gjorde som dreng:

Artiklen fortsætter under tweetet ...

- Udelivet, naturen og miljøet - jeg vil gerne have, at det også er der for mine børn, og ikke kun for mine børn, men også alle andres børn, siger han i løbet af det 35 minutter lange interview.

- Hvis vi ikke er forsigtige, stjæler vi vores børns fremtid ved det, vi gør nu, fortsætter han.

Den britiske prins advarer i interviewet desuden om den stigende "klimaangst", der især ses hos den yngre generation.

Interviewet med BBC sker forud for søndag, hvor prisen Earthshot Price for første gang skal uddeles til nogle af dem, der prøver at redde planeten.

Sponsoreret indhold