Prins Philip død: Derfor kommer Meghan Markle ikke til begravelsen

Når britiske prins Philip skal begraves på lørdag, kommer prins Harry til at deltage. Men det gør hans kone, Meghan Markle, til gengæld ikke.

Den officielle forklaring er, at højgravide Meghan, der venter en pige til sommer, ikke bør flyve fra sit hjem i Californien til London på grund af sin graviditet. Men en af hendes venner fortæller anonymt til Daily Mail, at der ligger en anden forklaring bag.

Ifølge dem så er det, fordi hun "ikke ønsker at være midtpunkt for opmærksomheden", hævder vennen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Dronning Elzabeth møder Harry og Meghans søn, Archie. (Foto: MEGA)

Det lyder fra vennerne, at Meghan Markles fravær dog ikke skulle betyde noget for hendes relation til 94-årige dronning Elizabeth, der skulle forstå situationen, siger vennen.

Selvom hun er blevet hjemme fra begravelsen, så fortæller vennerne, at Meghan Markle og prins Philip "havde et særligt bånd, og hun holdt meget af ham."

- Meghan sagde, at hendes største bekymring lige nu er at støtte Harry. Hun sagde, at hun lod det være op til ham, om hun skulle deltage i begravelsen eller ej, lyder det fra en anonym kilde nær Meghan Markle til det britiske medie.

Frarådet rejse

Lørdag fortalte en talsperson for det britiske kongehus til Reuters, at den 39-årige hertuginde, som i november meddelte, at hun aborterede i sommer, ikke deltager i begravelsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Parret har bosat sig i amerikanske Montecito i Californien. (Foto: MEGA)

- Hertugen af Sussex planlægger ikke at deltage, lød det fra talspersonen.

- Hertuginden af Sussex er blevet rådgivet af sin læge til ikke at rejse, fortsatte talspersonen.

Harry er landet

Prins Harry landede selv i Londons Heathrow Lufthavn i weekenden. Det er hans første visit i sit hjemland, siden han og Meghan Markle sløjfede de royale forpligtelser.

Lige nu er den 36-årige prins karantæne i Nottingham Cottage, der ligger i nærheden af bror Williams bolig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Prins Philip, der var gift med dronning Elizabeth gennem 73 år, døde to måneder inden sin 100-års fødselsdag. (Foto: MEGA)

Han kan bryde isolationen efter fem dage i stedet for ti, hvis han kan fremvise en negativ coronatest. Men negativ test eller ej, så må han gerne deltage i begravelsen af hans 99-årige bedstefar.

Alt afhængigt af længden på sit ophold i Storbritannien og corona-reglerne i henholdsvis Storbritannien og USA, kommer der sandsynligvis til at gå mellem tre uger og en måned, før Harry og Meghan er forenede igen.

Prins Charles og øvrige medlemmer af den kongelige familie vil deltage i begravelsen, men gæstelisten er begrænset til 30 personer i overenstemmelse med den britiske regerings corona-retningslinjer.

De 30 gæster kommer også til at bære mundbind under ceramonien.

Når prins Philip, som sov stille ind 9. april, skal begraves, bliver det uden adgang for offentligheden.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close