Kongelige19. juni 2021

Prins Nikolai og prins Felix med rørende gestus efter prins Joachims stroke-chok

Prinserne Nikolai og Felix støtter med deres fond en sag, der står deres hjerter nært
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Prinserne Nikolai og Felix fik sig formentlig deres livs chok, da deres far, 52-årige prins Joachim, ud af det blå sidste sommer fik en blodprop i hjernen.

Heldigvis fik prinsen behandling i rette tid, og i dag passer han sit job som forsvarsattaché på den danske ambassade i Paris, hvor han bor med prinsesse Marie, prins Henrik og prinsesse Athena.

Forskrækkelsen har dog sat sig i de to prinser, og det afspejles i de projekter som Nikolai og Felix Fonden netop har offentliggjort, at de vil støtte økonomisk.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20180610_lhl5447.jpg
 Foto: Lars H. Laursen

Her er prins Joachim fotograferet med sine ældste sønner i 2018. Foto: Lars H. Laursen

Fonden har til formål at støtte humanitære, kulturelle og uddannelsesmæssige formål i eller udenfor Danmark, og fondens bestyrelse var samlet til møde den 9. juni 2021, skriver BILLED-BLADET.

I 2021 har fonden uddelt ialt 465.000 kr. til 19 projekter. 185.000 kr. er gået til kulturelle formål, 25.000 kr. til sociale og humanitære formål, mens 255.000 kr. er gået til uddannelses- og forskningsmæssige formål.

Mest iøjnefaldende er støtten til Stranberg Publishing A/S, der står bag bogen "Få det bedste ud af livet efter stroke". Her har prinserne nok trukket på deres egne personlige erfaringer med at have stroke så tæt inde på livet.

Også en dokumentarfilm om Sønderjysk Pigekor og Drengekor har fået støtte, ligesom Fredensborg Slotskirkes Pigekor får støtte til at indspille en julekalender til december 2021.

Nikolai og Felix Fonden har også valgt at støtte RådgivningsDanmark og deres projekt "Telefonrådgivning af mennesker i svære livssituationer".

null

Sponsoreret indhold