Kongelige1. september 2023

Prins Joachim har første arbejdsdag i USA: - Vi har haft nogle udfordringer

Prins Joachim og prinsesse Marie er rykket til Washington, og de har stadig rigeligt at se til i forhold til flytningen
Prince Joachim of Denmark arrives at the Danish Embassy in Washington to begin his role as defense industry attache, Friday, Sept. 1, 2023. (AP Photo/J. Scott Applewhite)
Prins Joachim smilede, da han fredag morgen amerikansk tid mødte ind på sin første arbejdsdag som dansk forsvarsattaché i Washington D.C.
 Foto: ASSOCIATED PRESS

54-årige prins Joachim startede nyt job som dansk forsvarsindustriattaché i Washington D.C. fredag, og i den forbindelse sagde han et par ord til den danske presse.

Mens prinsens hustru, prinsesse Marie, har det som ”en fisk i vand”, fordi hun tidligere har boet og studeret i USA, så har resten af familien lige skulle falde til i alt det nye.

– Det er ikke nemt at flytte kontinent. Paris var vores anden hjemmebane, og Europa er Europa. Det kender vi. Det her er noget helt andet. Vi har haft nogle udfordringer og har stadig rigeligt at se til i forhold til indflytningen, men børnene startede i skole i mandags, og de er henrykte. De synes, det er spændende og har allerede fået nye venner, fortæller han til TV 2.

Prins Joachim blev spurgt til, om han og familien havde planer om at rejse tilbage til Danmark på et tidspunkt. Hertil svarede prinsen:

– Jo, det har vi. Danmark er vores base, Danmark vores hjem. Men vi er lige startet her, så det er slet ikke noget vi har i tankerne lige nu.

Herefter gik han ind for at starte sin første dag på den danske ambassade.

Børnene startede i skole i mandags, og de er henrykte.

Prins Joachim om den nye tilværelse i USA

Joachims nye job blev afsløret i marts.

Selv om det da blev bekræftet, at prins Joachim bliver ny forsvarsindustriattaché, vil han fortsat varetage opgaver for kongehuset. Ifølge den oprindelige pressemeddelelse er der tale om opgaver i "det omfang, arbejdet som forsvarsindustriattaché tillader det".

Prince Joachim of Denmark finishes speaking to reporters as he arrives at the Danish Embassy in Washington to begin his role as defense industry attache, Friday, Sept. 1, 2023. (AP Photo/J. Scott Applewhite)
Der venter Joachim nu tre år på den danske ambassade i Washington D.C - dog vil han stadig kunne varetage opgaver for kongehuset
 Foto: ASSOCIATED PRESS

Foreløbigt løber den nye stilling over tre år med mulighed for forlængelse. Det betyder, at grev Henrik og komtesse Athena også har fået en helt ny tilværelse med ny skole og nye venner.

I mellemtiden er Joachims to ældste børn - grev Nikolai og grev Felix, som han har sammen med grevinde Alexandra - i gang med hver deres uddannelser.

Nikolai i Australien, som han flyttede til sammen med kæresten Benedikte for en måned siden for at læse et semester på University of Technology i Sydney.

Felix er blevet på dansk jord indtil videre, da han stadig får på Copenhagen Business School, hvor han studerer International Shipping and Trade.

Sponsoreret indhold