Prins Henriks ven trækker sig: Sælger eventyrslot

Holsteinborg Slot på Sydvestsjælland har skiftet ejer. Med i prisen på 740.095.000 kr. følger herregården Fyrendal.

Holsteinborg Slot på Sydvestsjælland har skiftet ejer. Med i prisen på 740.095.000 kr. følger herregården Fyrendal.

(Foto: Mark Vagn Hansen)

Årets største ejendomshandel fandt sted, da prins Henriks ven, den barnløse lensgreve Ulrich Holstein-Holsteinborg forleden overdrog et af Danmarks prægtigste godser til sin nevø, den blot 23-årige greve Henrik Christopher Holstein.

Christopher, som han kalder sig, er søn af grev Henrik, Ulrichs 64-årige lillebror.

Christopher Holstein bliver 13. generation af Holstein-dynastiet, der kommer til at stå i spidsen for godset. Prisen for godset og en række andre matrikler – herunder herregården Fyrendal – er i forbindelse med generationsskiftet opgjort til 740.095.000 kr. Størstedelen af beløbet er registreret som arv.

Artiklen fortsætter under billedet ...

En glad ny ejer af Holsteinborg: Sådan præsenterer 23-årige Christopher Holstein sig selv på Facebook. Han har i øvrigt en tvillingebror, Erik Frederik. (Foto: Facebook)

Godsets jorde, hvoraf halvdelen er skov, dækker et areal på størrelse med Orø.

H.C. Andersen

Som hofjægermester og kammerherre er Ulrich Holstein-Holsteinborg og hustruen, grevinde Monica Louise, 72, en del af kongehusets inderkreds.

Prins Henrik deltog altid i jagter i Holsteinborgs enorme skove på Sydvestsjælland, ligesom greve Ulrich har deltaget i prins Henriks kongejagter.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Lensgreve Ulrich Holstein side om side med Christian Kjær på en af prins Henriks kongejagter. Ved siden af Henrik sidder greve Christian Lerche-Lerchenborg, og bagerst sidder den italienske prins Fernando Pignatelli.

Lensgreve Ulrich Holstein side om side med Christian Kjær på en af prins Henriks kongejagter. Ved siden af Henrik sidder greve Christian Lerche-Lerchenborg, og bagerst sidder den italienske prins Fernando Pignatelli. (Foto: Hanne Juul)

Holsteinborg kan med god ret kaldes et eventyrslot, for det var her, H.C. Andersen over en periode på 20 år skrev flere af sine eventyr. Forfatteren havde fast to værelser stående klar på slottet, og når han stod af toget i Sorø, holdt en af Holsteinborgs hestevogne klar til at køre ham til godset, hvor han i perioder boede og blev behandlet som et medlem af familien.

H.C. Andersens bolig på slottet er bevaret, som da digteren forlod den sidste gang.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close