Kongelige10. februar 2018

Prins Henriks søster haster nu til Rigshospitalet

Prins Henriks søster Catherine de Monpezat er lige nu på vej til Danmark og Rigshospitalet for at besøge prins Henrik, der er alvorligt syg. Prinsens bror har allerede udtalt, at prins Henriks tilstand er så alvorlig, at det er ”et spørgsmål om uger”
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bb-86975.jpg
 Foto: ALL OVER

Flere af prins Henriks allernærmeste er i disse minutter og timer på vej til Rigshospitalet.

Kort efter klokken 13 kom det således frem, at 83-årige prins Henriks søster Catherine de Monpezat lige nu er på vej til Danmark og Rigshospitalet for at besøge sin svækkede bror.

Det oplyser Henriks yngre bror, Etienne de Monpezat, til Ekstra Bladet.

- Hun ankommer snart til Danmark, og jeg ser frem til at høre nyt fra hende, fortæller den tidligere journalist til Ekstra Bladet.

Prins Henriks søster Catherine de Monpezat, der er født i 1946, er nonne ved Søsterordenen Notre Dame de Calvaire i Toulouse.

Søsteren boede sammen med prins Henrik i London i 1960’erne, og det var også i London, at prins Henrik i sin tid mødte dronning Margrethe.

https://imgix.seoghoer.dk/soester_0.jpg
 (Foto: All Over)

Prins Henriks søster Catherine de Monpezat. Foto: All Over

Søsteren er den seneste af en lang række af prinsgemalens allernærmeste, der har besøgt ham, siden at det fredag morgen kom frem, at hans tilstand var ”alvorligt forværret”.

Prins Henrik har været indlagt på Rigshospitalet i en længere periode, og lægerne har blandt andet fundet en godartet tumor i hans venstre lunge.

Desuden er prins Henrik, der sidste år fik konstateret demens, også ramt af en lungeinfektion.

Prins Henriks bror har tidligere udtalt, at broderens helbred er så dårligt, at det formentlig blot er et "spørgsmål om få uger":

- Jeg ved, at min bror ikke har det godt. Det ser ud til at være et spørgsmål om uger, fortalte Étienne de Monpezat fredag til BT.

Prins Henrik er den næstældste af en søskendeflok på ni. Tre af søskende døde, mens de var børn eller unge.

I dag har prins Henrik fire søskende, der alle bor i Frankrig. Udover Cathrine og Etienne er der broderen Jean-Baptiste samt prins Henriks storesøster, Françoise Bardin.

Kongehuset udsendte fredag morgen en pressemeddelelse, hvori man skrev, at tilstanden hos prinsen var forværret, og at kronprins Frederik i den forbindelse havde valgt at afbryde sit ophold i Sydkorea for at tage hjem.

Fredag aften - kort efter at være landet i Danmark - valgte kronprinsen så at tage på Rigshospitalet for at besøge sin svækkede far.

https://imgix.seoghoer.dk/henrik1.jpg
 (Foto: Alexander Borch Nielsen)

Prins Joachim og sønnerne Nikolaj og Felix besøgte prins Henrik i omkring to timer lørdag formiddag. Foto Alexander Borch Nielsen/SE og HØR

Lørdag formiddag har prins Henrik haft besøg af prins Joachim samt børnebørnene Felix og Nikolaj, der var på Rigshospitalet i omkring to timer, før at de kørte igen.

Den 83-årige Prins Henrik har siden slutningen af januar været indlagt på Rigshospitalet, og her har han altså gennemgået flere undersøgelser.
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/prins-henrik-54.jpg
 (Foto: Mikael Rieck, Dan Mariegaard, All Over, René Schütze, Thomas Laursen)
Prins Henrik blev indlagt, mens han var på ferie i Egypten og måtte derfor flyves hjem til Danmark, hvor han blev indlagt på Rigshospitalet. Foto: All Over I en pressemeddelelse den 2. februar meddelte kongehuset, at Henrik har været undersøgt for en godartet tumor i venstre lunge på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling. Siden har han også været i behandling for en lungeinfektion, og fredag den 9. februar meddelte kongehuset så, at "Prins Henriks tilstand desværre er alvorligt forværret". Det var på den baggrund, at kronprins Frederik valgte at afbryde sit ophold i Sydkorea og rejse tilbage til Danmark for at tilbringe tid med prins Henrik og resten af familien. Du kan se billeder fra besøgene fredag i det store galleri herunder:

Mary, Christian og Isabella besøger prins Henrik på Rigshospitalet

Sponsoreret indhold