Kongelige29. januar 2018

Kongehuset: Prins Henrik vil være indlagt i flere dage

Prins Henrik skal igennem en række undersøgelser på Rigshospitalet, oplyser Kongehuset
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kongehuset-prins-henrik-290.jpg
 Foto: All Over Press

Prins Henrik blev søndag aften indlagt på Rigshospitalet.

Indlæggelsen på Riget følger en indlæggelse på et hospital i Egypten, hvor prins Henrik har opholdt sig i dele af november, december og januar.

Det var Kongehuset selv, der søndag aften i en pressemeddelelse fortalte om indlæggelsen umiddelbart efter, at prinsen var ankommet til Rigshospitalet.

'H.K.H. Prins Henrik er her til aften blevet indlagt på Rigshospitalet i København.

Prinsen har siden begyndelsen af januar opholdt sig i Egypten og blev for nogle dage siden indlagt på hospital. Det er i forlængelse heraf, at Hans Kongelige Højhed nu er kommet hjem for at gennemgå yderligere undersøgelser på Rigshospitalet' skriver Kongehuset. Den hurtige udmelding skyldes ifølge historiker og kongehusekspert, Sebastian Olden-Jørgensen, at Kongehuset med pressemeddelelsen ønskede at tage kontrol over historien, så pressen ikke kom de kongelige i forkøbet. - Jeg opfatter offentliggørelsen af indlæggelsen som, at hoffet virkelig gerne vil være på forkant. De vil ikke have, at nogen opdager, at han er indlagt og så gør en stor nyhed ud af det. Det sætter selvfølgelig en masse spekulationer i gang, og der har de så afvejet hvad der er værst, siger Sebastian Olden-Jørgensen til SE og HØR. Mandag oplyser Kongehuset til SE og HØR, at prins Henrik ikke kommer hjem fra Rigshospitalet lige med det samme. - Prins Henrik skal igennem en række undersøgelser de kommende dage på Rigshospitalet, siger Kongehusets kommunikationschef Lene Balleby til SE og HØR. Hun vil ikke oplyse nærmere om årsagen til prinsens indlæggelse. BT talte søndag med Prins Henriks ven Enan Galaly, som selv er fra Egypten og har været i selskab med Prins Henrik under hans ophold i Egypten. - Indlæggelsen har intet med prins Henriks besøg i Egypten at gøre. Der har ikke været et uheld eller på anden måde sket noget i Egypten, som er skyld i hans indlæggelse. Det har med hans generelle helbred at gøre. Og prinsens helbred vil jeg ikke udtale mig om. Det vil jeg lade hans læger om at gøre, sagde Enan Galaly søndag til BT. I september meddelte kongehuset, at den 83-årige prins havde fået konstateret demens.

-Det er med inderlig beklagelse, at Hendes Majestæt Dronningen har bedt Hofmarskallen meddele: I forlængelse af et længere udredningsforløb og senest en række undersøgelser foretaget i løbet af sensommeren har et specialistteam ved Rigshospitalet nu konkluderet, at Hans Kongelige Højhed Prins Henrik lider af demens, skriver hoffets komunikations- og pressechef Lene Balleby.

- Diagnosen indebærer en svækkelse af Prinsens kognitive funktionsniveau. Omfanget af de kognitive svigt er ifølge Rigshospitalet større end forventeligt for Prinsens alder og kan ledsages af forandringer i væremåde, reaktionsmønstre, dømmekraft og følelsesliv og dermed også påvirke samspillet med omverdenen, skriver kongehuset endvidere.

Det betyder selvfølgelig, at prins Henrik ikke vil deltage i nær så mange aktiviteter fremover.

- Som en konsekvens af diagnosen vil Prinsen fremover yderligere neddrosle sine aktiviteter, ligesom der vil blive taget stilling til protektioner og æreshverv.

Grundet prins Henriks demensdiagnose har den royale familie nu et ønske til både presse og befolkningen.

- Det er Dronningen og den kongelige families ønske, at Prinsen fremover får den ro, som situationen påkræver, skriver Lene Balleby slutteligt i den opsigtsvækkende pressemeddelelse.

Demensdiagnosen kom efter en turbulent sommer, hvor prins Henrik af flere gange er kommet med kontroversielle udmeldinger om bl.a. sin titel og dronning Margrethe.

Siden havde prins Henrik været igennem et udrednigsforløb på Rigshospitalet, og nu var det altså officielt, at den 83-årige prins lider af demens.

Galleri: Billeder af prons Henrik og dronning Margrethe:

Dronning Margrethe og Prins Henrik - billeder af dem

Sponsoreret indhold