Kongelige14. februar 2018

BREAKING: Prins Henrik er død - sov stille ind sent tirsdag aften

Prins Henrik er tirsdag aften stille sovet ind på Fredensborg Slot, efter at han i en længere periode har været ramt af alvorlig sygdom. Den 83-årige prins havde sin hustru og sine to sønner ved sin side, da han stille sov ind tirsdag den 13. februar kl. 23.18
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/prins-henrik-53.jpg
 (Foto: Mikael Rieck, Dan Mariegaard, All Over, René Schütze, Thomas Laursen)

Kongehuset – og resten af Danmark – har mistet en af sine mest festlige og farverige figurer.

83-årige prins Henrik sov stille ind på Fredensborg Slot tirsdag aften, efter at han har været ramt af alvorlig sygdom i en længere periode.

Det oplyser kongehuset.

- Hans Kongelige Højhed Prins Henrik sov tirsdag den 13. februar kl. 23.18 stille ind på Fredensborg Slot. Prinsen var omgivet af Hendes Majestæt Dronningen og de to sønner, skriver kongehuset.

Den 83-årige prins Henrik nåede akkurat hjem for at tilbringe sin sidste tid. Tirsdag dag blev han således fragtet fra Rigshospitaltet til Fredensborg Slot. I løbet af tirsdagen nåede han at få besøg af sine to sønner og sine børnebørn.

Henrik havde altså sin hustru, 77-årige dronning Margrethe, og sine to sønner, 49-årige Frederik og 48-årige prins Joachim ved sin side, da han sov ind på slottet tirsdag aften.

Med dødsfaldet har kongehuset og Danmark mistet en af de mest festlige og farverige figurer.

Prins Henrik blev kendt som prinsgemalen, der havde mere end let til latter og smil – og han var den person i kongehuset, der altid var frisk på en kæk bemærkning eller sjov og ballade.

Han blev født den 11. juni 1934 i sin mormors hus i Talence – en forstad til Bordeaux - som den næstældste i en børneflok på ni, og han tilbragte de første fem år af sit liv i det daværende Fransk Indokina, nærmere bestemt i Hanoi.

I 1939 vendte familien hjem til Frankrig, og familien slog sig ned på herregården Le Cayron i nærheden af Cahors – et område der sidenhen kom til at stå prins Henrik meget nær.

Men en ung Henrik længstes efter sin barndom i Hanoi, og som 16-årig vendte han tilbage til landet, hvor han fik studentereksamen fra det franske gymnasium i byen.

Herfra, i 1952, gik turen til Paris, hvor han studerede jura og statskundskab ved Sorbonne i Paris, og knap 10 år senere flyttede han til London for at arbejde som sekretær på Frankrigs ambassade. Det var i London, at Henrik første gang mødte sin kommende hustru, dronning Margrethe.

Der skulle dog gå et år, før at kærligheden begyndte at spire mellem franskmanden og den danske prinsesse. De havde flere romantiske stævnemøder i London.

- Han havde humor, og han var sød, og han var dejlig, og han så ganske pragtfuld ud, har dronningen fortalt om sit første indtryk af sin kommende mand.

Parret blev gift ved et overdådigt bryllup i København den 10. juni 1967 og nåede altså at fejre guldbryllup, før at prins Henrik stille sov ind, 83 år gammel.

Prins Henrik - hans liv

Sponsoreret indhold