Kongelige 30. november 2017

Prins Harrys drabelige fortid gør bryllup til kæmpe sikkerhedsrisiko

Sikkerhedseksperter vurderer, at prins Harrys forårsbryllup med den amerikanske skuespillerinde Meghan Marke bliver en kæmpe sikkerhedsrisiko på grund af hans fortid i den britiske hær
(Foto: All Over)

Det bliver ikke kun briter i hobetal, der til maj drager til Windsor Castle for at overvære brylluppet mellem prins Harry og Meghan Markle på nærmeste hold.

Også et enormt opbud af sikkerhedsfolk vil tage opstilling rundt om brudeparret – og det er der en ganske særlig årsag til.

Flere britiske sikkerhedseksperter vurderer nemlig, at forårsbrylluppet på Windsor Castle udgør en enorm sikkerhedsrisiko – særligt på grund af 33-årige prins Harrys drabelige fortid i den britiske hær.

Det skriver det britiske medie Mirror.

I 2012 var den dengang 28-årige prins Harry udsendt til Afghanistan i flere måneder. Han arbejdede som co-pilot på en af hærens Apache-helikoptere, hvor han fløj rundt i den sydlige del af Helmand-provinsen – et område styret af Taliban.

Året efter indrømmede prinsen, at han havde dræbt Taliban-krigere under sin udsendelse, og det er netop den information, der nu udgør en kæmpe sikkerhedsmæssig risiko i forbindelse med brylluppet, der skal stå til maj.

Prins Harry indrømmede i 2013, at han havde dræbt Taliban-krigere under sin udsendelse året forinden. Foto: All Over

At prinsen har valgt at gifte sig med en verdenskendt skuespillerinde med stærke politiske holdninger gør heller ikke sikkerhedsrisikoen mindre. Meghan Markle, 36, har tidligere ytret stærke meninger om blandt andre præsident Trump.

Alt dette er formentlig årsag til, at det kommende brudepar har valgt at holde deres store dag i Windsor Castle fremfor Westminster Abbey.

Windsor Castle, der ligger vest for London i byen Windsor, er ifølge britiske sikkerhedseksperter nemmere at overvåge, fordi slottet ligger op til floden Themsen på den ene side.

Slottet, der blev grundlagt af Vilhelm Erobreren i det 11. århundrede, er endda konstrueret således, at det er lettere at spotte eventuelle fjender i det fjerne. Det betyder, at Windsor Castle er noget lettere at bevogte end for eksempel Westminster Abbey, hvor Kate og William ellers blev gift 29. april 2011.

- Harry er en massiv sikkerhedsrisiko på grund af sin krigstjeneste, og det er blevet noteret, at han personligt skød medlemmer af Taliban og uden tvivl slog dem ihjel, udtaler sikkerheds- og efterretningsekspert professor Anthony Glees til det britiske medie Mirror.

Det var i mandags, at prins Harry og Meghan Markle afslørede, at de skulle giftes.

I et TV-interview med BBC-journalisten Mishal Husain afslørede den 33-årige prins og hans tre år ældre kæreste, at han friede til hende for få uger siden, mens han var i gang med at lave mad i hans hjem Nottingham Cottage på Kensington Palace.

- Han forsøgte at stege en kylling, og det var bare en fantastisk overraskelse, fortalte en lykkelig og meget forelsket Meghan Markle ifølge Daily Mail, da parret gik på TV-skærmene omkring klokken 19 dansk tid.

Meghan Markle tilføjede, at det var ”sødt, naturligt og meget romantisk”, og at frieriet skete på en ”helt almindelig aften” for parret.

Prins Harry tilføjede under interviewet:

- Hun lod mig ikke engang blive færdig, hun sagde ”må jeg svare j”, og jeg sagde ”ja”, og så krammede vi, og jeg havde en ring i hånden, og jeg udbrød ”kan jeg give dig ringen”, og hun svarede ”åh ja, ringen!”.

Og det er ikke en hvilken som helst ring, som prins Harry har sat på Meghan Markles venstre ringfinger.

(Foto: All Over)

Parret stod i dag frem og afslørede, at de var blevet forlovede. Mandag aften stod de frem på TV og fortalte om deres kærlighed. Foto: All Over

Den smukke forlovelsesring, som det forelskede par i dag fremviste i The Sunken Gardens ved Kensington Palace, består af to yderdiamanter, som var en del af prinsesse Dianas smykkesamling. Desuden indeholder forlovelsesringen også en central diamant, der er hentet fra Botswana, hvor parret var på safaritur tilbage i september.

De tre diamanter er indfattet i en guldring, og samlet har ringen - der har i alt 2,5 karat diamanter - en værdi af mindst 500.000 danske kroner.

Prins Harry og Meghan Markle afslørede, at prinsen friede, mens han var i gang med at stege kylling. Foto: BBC

I interviewet, som også var parrets første officielle TV-interview, afslørede de, at de mødte hinanden gennem en fælles bekendt.

- Jeg blev forelsket i Meghan så utrolig hurtigt. Stjernerne stod bare rigtigt på himlen – alt var perfekt. Du var nærmest som om, at denne smukke kvinde bare dumpede ned i mit liv – og jeg dumpede ned i hendes, fortalte Harry i TV-interviwet mandag aften.

I interviewet, som også var parrets første officielle TV-interview, afslørede de, at de mødte hinanden gennem en fælles bekendt.

- Jeg blev forelsket i Meghan så utrolig hurtigt. Stjernerne stod bare rigtigt på himlen – alt var perfekt. Du var nærmest som om, at denne smukke kvinde bare dumpede ned i mit liv – og jeg dumpede ned i hendes, fortalte Harry i TV-interviwet mandag aften.

Herefter forsøgte det forelskede par at se hinanden så ofte, som det var muligt. Det kunne lade sig gøre cirka hver anden uge, fortalte de mandag aften i interviewet med BBC-journalisten.

Fire uger efter de havde mødt hinanden første gang, inviterede prinsen sin Meghan med på en eksotisk tur til Botswana.

- Vi sov i telt under stjernerne i fem dage, hvilket var fuldstændig fantastisk, fortalte Harry i interviewet. 

(Foto: All Over)

Den smukke forlovelsesring består af tre diamanter. Foto: All Over

Havde prins Harry mødt og friet til Meghan Marke for mange år siden, var det formentlig en anden ring, han ville have sat på hendes finger. Prins Harry arvede nemlig i sin tid Dianas forlovelsesring, efter at Diana på tragisk vis døde i en trafikulykke i august 1997.

Han valgte dog på nobel vis at give ringen videre til prins William, og han brugte ringen – der var fremstillet i hvidguld med en oval safir i midten omgivet af 14 diamanter – da han friede til Kate Middleton tilbage i 2010.

Da prins William og Kate Middleton blev forlovet i 2010, fik hun prinsesse Dianas forlovelsesring. Foto: All Over Press

Du kan se alle billederne fra forlovelsen i galleriet nederst i artiklen.

Rygterne om en forestående forlovelse har floreret i den engelske medier i flere uger, og i dag ved middagstid bekræftede det britiske kongehus så forlovelsen mellem den 36-årige amerikanske skuespiller Meghan Markle og den 33-årige royale prins Harry.

-  Hans kongelige højhed prinsen af Wales er glad for at kunne annoncere forlovelsen mellem prins Harry og Frk. Meghan Markle, stod der i den pressemeddelelse, som kongehuset sendte ud tidligere på dagen.

Trods forlovelsen og forelskelsen har prins Harry og Meghan Markle gjort en dyd ud af at holde deres forhold hemmeligt for den nysgerrige presse. Det er dog kommet frem, at de mødte hinanden under en ferie i London i juni 2016.

De mødtes angiveligt gennem designeren Misha Nonoo, hvis mand havde gået på Eton sammen med prins Harry.

I begyndelsen af november sidste år bekræftede det britiske kongehus, at prins Harry var i et parforhold med den amerikanske skuespillerinde, der blandt andet kendes for sin rolle som Rachel Zane i ”Suits”.

Annonceringen skete dog mere af pligt end af lyst – prins Harry var nemlig utilfreds med mediernes dækning af parforholdet, og han frygtede desuden for sin kærestes sikkerhed.

- Det kan ikke være rigtigt, at få måneder inde i et forhold med ham, skal frøken Markle være midtpunkt i sådan en storm.  Siden han var ung, har prins Harry været klar over opmærksomhed, der har været til ham fra offentligheden. Han føler sig heldig, at han har så mange mennesker, der støtter ham, og han ved, hvilket privilegeret liv han lever, skrev det britiske hof i en pressemeddelelse den 8. november sidste år.

Der gik næsten også et helt år, før at Meghan Markle, der tidligere har været gift med en skuespiller fra 2011-2013, selv satte ord på sit forhold til den britiske prins. Det skete i et interview med Vanity Fair:

- Vi er et par. Vi er forelskede. Og jeg er sikker på, at der kommer et tidspunkt, hvor vi bliver nødt at stå frem, præsentere os selv som par og fortælle historier, men jeg håber, at folk vil forstå, at det her er vores tid. Det er for os, fortalte Meghan i interviewet med Vanity Fair og fortsatte:

- Det er det, der gør det så specielt. At det bare er vores historie. Men vi er glade. Personligt elsker jeg en god kærlighedshistorie.  

Brylluppet mellem prins Harry og Meghan Markle finder sted til maj.

Se billeder fra forlovelsen herunder:

Forlovelse mellem prins Harry og Meghan Markle

Sponsoreret indhold