Kongelige13. januar 2020

Prins Harry og prins William udsender pressemeddelelse: Afviser alt

Prins Harry og prins William har netop udsendt en pressemeddelelse, hvor de kategorisk afviser den historie, der handler om deres forhold og som blev udgivet i dag
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/william_og_harry.jpg
 (Foto: MEGA)

Det britiske kongehus har nok at se til i disse dage, efter prins Harry i sidste uge smed en bombe og meddelte, at han og hustruen Meghan ønsker at træde tilbage som fremtrædende medlemmer af kongehuset.

Siden har der floreret talrige historier om den ”sande historie bag exitet”. Senest har et britisk medie skrevet, at prins Harry har taget sin opsigtsvækkende beslutning, fordi han ”følte sig mobbet ud af prins William”.

Lige netop den historie, som Daily Mail bragte, har nu fået de to brødre til at sende en officiel udtalelse.

I udtalelsen, som udkom kort efter middag mandag, afviser både prins William og prins Harry kategorisk historien som værende sand:

”På trods af klare benægtelser blev en falsk historie trykt i en britisk avis i dag, en historie der spekulerer i forholdet mellem hertugen af Sussex og hertugen af Cambridge".

”For brødre, der er så dybt interesserede i problemerne omkring mental sundhed, er brugen af inflammatorisk sprog både stødende og potentielt skadelig”, skriver brødrene i deres pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/mega394684_001.jpg
 (Foto: MEGA)

Prins Harry, 35, sammen med storebror William, 37. Foto: MEGA

Pressemeddelelsen kommer samme dag, som der er krisemøde på Sandringham-godset. Her vil prins Harry mødes med prins William, prins Charles og dronning Elizabeth for at tale om den beslutning, som han altså annoncerede i sidste uge.

Flere vigtige emner vil være på bordet: Blandt andet skal de diskutere, hvilke titler prins Harry og hertuginde Meghan skal have, hvilke opgaver de fortsat skal varetage - og så skal de formentlig også diskutere det økonomiske aspekt.

Prins Harry og hertuginde Meghan har annonceret, at de ønsker at gøre sig økonomisk uafhængige af kongehuset.

Med det mener parret, at de ønsker at fraskrive sig den del af apanagen, der indtil nu har tilfaldet dem.

Det er ikke første gang, at de royale brødre har taget bladet fra munden. I oktober sidste år satte Harry ord på forholdet, der af flere var blevet beskrevet som "anspændt og problemfyldt".

- Vi er helt sikkert gået i hver sin retning lige nu. Jeg vil altid være der for ham, ligesom jeg ved, at han altid vil være der for mig, sagde Harry tilbage i oktober.

- Vi ser ikke hinanden så meget, som vi gjorde tidligere på grund af arbejde, men jeg elsker ham dybt, fortalte prins Harry videre.

Sponsoreret indhold