Kongelige29. oktober 2018

Ny bog afslører: Prins Harry fik sammenbrud kort før bryllup

En ny bog skrevet af en kendt royal reporter beskriver, hvordan Harry fik et sammenbrud kort før, at han blev gift med Meghan Markle tilbage i maj måned
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega292108_005.jpg
 Foto: MEGA

34-årige prins Harry havde svært ved at styre nerverne og temperamentet forud for sit store bryllup med 37-årige Meghan Markle tilbage i maj.

Sådan lyder det hvert fald i en ny bog, der er forfattet af den britiske royale reporter Robert Jobson.

Det skriver Mirror.

I bogen beskriver den royale reporter, der i mange år har arbejdet tæt på den royale familie, at prins Harry var særdeles presset op til sit store bryllup, der fandt sted 19. maj.

Ifølge bogen skulle han have råbt ad sit personale flere gange – blandt andet ordene ”Hvad Meghan vil ha’, det får hun”. Undertiden hævede han stemmen for at påpege, at Meghan fik alt det, hun ville have på sin store dag.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega294773_002.jpg
 Foto: MEGA

Nerverne sad uden på tøget, før prins Harry og hertuginde Meghan sagde ja til hiananden i maj. Foto: MEGA

I bogen afsløres det også, at det vordende brudepar begge besøgte en akupunktør i tiden op til brylluppet for at få styr på nerverne.

Der var da også en del drama forbundet med parrets bryllup. Hendes far, Thomas Markle, deltog således ikke i brylluppet som følge af en hjerteoperation – forinden havde han dog gjort sig ganske uheldig bemærket, da det kom frem, at han var gået sammen med en paparazzi-fotograf og havde iscenesat en række billeder, som efterfølgende var blevet solgt for flere hundredtusinde kroner.

Der var tale om tre lejligheder: Ét hvor Thomas Markle surfede på en internetcafe, ét hvor han fik taget mål til et jakkesæt, og ét hvor han sad og kigged i en bog om britisk historie.

Eksperter vurderede efterfølgende overfor Daily Mail, at fotografen kan have tjent op til 850.000 kr. for de bedste billeder - og at Thomas Markle højst sandsynligt fik en del af kagen.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/thomas_markle_0.jpg

Thomas Markle fotograferet 10. maj - ni dage før datterens bryllup. Foto: MEGA

Den nye bog af Robert Jobson beskriver også det drama, der udspillede sig før brylluppet mellem Harrys forældre, Diana og prins Charles.

En tårevædet prins Charles ønskede at droppe brylluppet med Diana og betroede sig grådkvalt til sine venner forud for brylluppet i 1981.

Læs om Dianas sidste døgn: Slutningen begyndte på vandet

Under forlovelsen var det gået op for ham, hvor forskellige parret var – og at et ægteskab mellem dem aldrig ville fungere.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/mega63171_013.jpg
 (Foto: MEGA)

Diana var bare 19 år, da hun blev gift med prins Charles. Foto: MEGA

Prins Charles gjorde dog aldrig sit ønske til virkelighed – slet og ret fordi han vidste, at et brud ville skabe katastrofale følger for det britiske kongehus, der havde brug for så megen positiv omtale som mulig.

Dét ville et brud forud for et bryllup ikke skabe.

Diana var blot 19 år, da hun sagde ja til prins Charles 29. juli 1981, og det er ingen hemmelighed, at Diana var ked af sit ægteskab. Det er dog først nu, at det kommer frem, at prins Charles havde samme tanker.

Læs om Dianas sidste døgn: Slutningen begyndte på vandet

I 1995 lavede prinsesse Diana et hudløst ærligt interview med BBC-journalisten Martin Bashir. I interviewet, der blev vist på TV, fortalte "Folkets Prinsesse" åbent om sit forliste forhold til Charles – og hun berettede også om, hvordan hun kæmpede mod både spiseforstyrrelse og selvskadende adfærd.

Året efter blev skilsmissen officiel.

Sidste år kom der endnu flere oplysninger frem, der understregede, hvor dårligt forholdet mellem Diana og Charles var.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/mega63171_010.jpg
 (Foto: MEGA)

Diana og prins Charles blev forlovet 24. februar 1980. Kort efter begyndte det at gå op for Charles, at ægteskabet ikke ville fungere. Foto: MEGA

I den 90 minutter lange dokumentar ”Diana: In Her Own Words”, der bygger på hemmelige videooptagelser, taler prinsessen blandt andet om sit ulykkelige forhold til prins Charles, lige som hun også kalder sin bryllupsdag for ”den værste dag” i sit liv.

Dokumentaren blev til af videooptagelser, der blev optaget på Kensington Palace i 1993 af Dianas stemmecoach Peter Settelen.

Læs om Dianas sidste døgn: Slutningen begyndte på vandet

Diana fortæller også, hvordan hun gik grædende til dronningen, da ægteskabet med Charles begyndte at falde fra hinanden.

- Så jeg gik op til topdamen og sagde "jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre". Hun sagde "jeg ved ikke, hvad du skal gøre", og det var det. Det var ’hjælpen’, fortæller Diana angiveligt i dokumentaren fra sidste år.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/mega63171_014.jpg
 (Foto: MEGA)

Parret blev gift under et storslået bryllup i St. Paul's Cathedral i London. Foto: MEGA

Diana afslører også, at hun kun mødte prins Charles 13 gange, før de blev gift. Inden da var hun med egne ord ”uimponeret over prinsen”.

- Han klistrede sig til mig som et dårligt udslæt, siger hun på ét af de hidtil hemmeligholdte bånd.

Da forholdet alligevel begyndte at udvikle sig mellem Diana og prins Charles, blev den 19-årige Diana alligevel ”smigret” over at få opmærksomhed fra en ældre mand.

Læs om Dianas sidste døgn: Slutningen begyndte på vandet

Fra start spøgte forholdet til Camilla Parker Bowles dog. Diana kaldte i optagelserne Camilla Parker Bowles for ”hans dame” og fortalte, hvad prins Charles havde svaret hende, da hun havde spurgt ham til hans forhold til kvinden:

- Han svarede, ”Jeg nægter at være den eneste prins af Whales, som aldrig havde en elskerinde”.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/mega63171_005.jpg
 (Foto: MEGA)

Diana og Charles nåede at få sønnerne William (f. 1982) og Harry (f. 1984), før ægteskabet gik i vasken. Foto: MEGA

Diana påstod også i optagelserne, at prins Philip havde givet prins Charles grønt lys til at have en affære, hvis hans ægteskab med prinsesse Diana gik i vasken.

I Channel 4-dokumentaren kommer prinsesse Diana også ind på det famøse forlovelsesinterview med hende og prins Charles, der blev optaget den 24. februar 1981.

Hun blev med egne ord ”traumatiseret”, da parret blev spurgt ind til, om de var forelskede.

Læs om Dianas sidste døgn: Slutningen begyndte på vandet

Diana svarede ”Ja, selvfølgelig er vi forelskede”. Charles stillede blot spørgsmål ved meningen af ordet forelsket.

Videooptagelserne var i Dianas hænder indtil hendes død i august 1997. Siden da var båndene hos forskellige ejere, ligesom de også var genstand for en intens retssag.

Der var i alt 12 videobånd – døbt ”the dynamite diaries” – og Channel 4 byggede sin dokumentar på syv af videobåndene. De fem menes at være forsvundet.

Sponsoreret indhold