Kongelige30. juli 2019

Prins Harry afslører: Derfor vil han max have to børn

Prins Harry fortæller i et ærligt interview, at han og hustruen Meghan kun vil have maksimalt to børn. Årsagen er, at det klimabevidste par vil gøre deres til at beskytte klimaet og planeten
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2019-07-30_kl._17.29.29.png
 (Foto: MEGA)

I begyndelsen af maj kunne 34-årige prins Harry og hans tre år ældre hustru, hertuginde Meghan, byde deres første barn velkommen.

Her nedkom hertuginden med en velskabt søn, der har fået navnet Archie.

Den lille prins skal dog ikke forvente at få masser af brødre og søstre. Prins Harry afslører nemlig nu, at det royale forældrepar max vil have to børn i alt. Årsagen er, at de gerne vil skåne klimaet og passe på vores planet.

Det afslører 34-årige prins Harry i et interview med den britiske udgave af Vogue.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2019-07-07_kl._09.22.51.png
 (Foto: MEGA)

Prins Harry og hertuginde Meghan blev forældre 6. maj 2019. Foto: MEGA

Det britiske medie The Telegraph har fået tilladelse til at dele den del af interviewet, hvor prinsen fortæller om sine og hertuginde Meghans familieplaner – og at han som følge af de stigende klimaforandringer tænker meget over, hvordan vi passer på vores planet.

Mennesket sviner – også herhjemme

Ifølge tal fra 2018 fra den grønne tænketank Concitos udleder hver dansker i gennemsnit 17 ton CO2 i atmosfæren om året. Det tal er ifølge Concito langt højere end verdensgennemsnittet på otte ton CO2-udledning.

Vi kan reducere klimaaftrykket ved at spise mindre kød, droppe flyturene (eller skære ned på dem) og købe varer, der holder længere.

Kilde Concitos

- Hvad vi skal minde alle om nu: Disse ting sker lige nu. Vi lever allerede med det. Vi er frøen i vandet, der allerede er ved at koge. Det er skræmmende, fortæller prins Harry i interviewet, hvor han bliver interviewet af klimatologen dr. Jane Goodall.

- I gang med at ske og allerede sket. Det er forfærdeligt. Især for dig, der lige har fået en baby, svarer Jane Goodall.

- Ja, nemlig. Det gør det også anderledes. Jeg betragter naturen anderledes nu, uden tvivl. Men jeg har altid haft et ønske om at beskytte og passe på, inden jeg fik børn…

- Ikke for mange!, afbryder Jane Goodall, før prins Harry derefter afslører:

- To! Maksimalt! Men jeg har altid tænkt: Dette sted er til låns. Og så kloge, som vi er, eller så udviklede, som vi er, burde vi være i stand til at efterlade noget bedre til den næste generation, siger prins Harry.

Mens prins Harry altså kun vil have ét barn, har hans storebror, prins William, tre:

Prins George (2013), prinsesse Charlotte (2015) og senest prins Louis, der kom til verden i 2018.

Sponsoreret indhold