Kongelige29. august 2023

Prins Daniel åbner op om skilsmisserygter: - Et modbydeligt falsk rygte

Sidste år valgte prins Daniel og kronprinsesse Victoria at komme med en officiel udtalelse om skilmisserygterne – nu sætter prins Daniel for første gang siden udtalelsen flere ord på rygterne
Prins Daniel og kronprinsesse Victoria har tidligere været på kongeligt besøg i København, hvor kronprins Frederik og kronprinsesse Mary blev fotograferet sammen med dem.
Prins Daniel og kronprinsesse Victoria har tidligere været på kongeligt besøg i København, hvor kronprins Frederik og kronprinsesse Mary blev fotograferet sammen med dem.
 Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Rygterne om en skilsmisse mellem prins Daniel og kronprinsesse Victoria af Sverige fortsatte i så lang tid sidste år, at de til sidst så sig nødsaget til at forklare sig grundet familien.

Det gjorde de i en officiel udtalelse, hvor de på Instagram understregede, at der ikke var en skilsmisse under opsejling.

- Normalt kommenterer vi ikke rygter og spekulationer. Men for at beskytte vores familie ønsker vi at gøre det klart en gang for alle, at de rygter, der spredes, er komplet ubegrundede.

For første gang siden udtalelsen sætter prins Daniel selv ord på rygterne.

Det gør han i tv-programmet ”Prins Daniel 50 år”, som sendes på STV1 tirsdag.

- Vi har sagt, at vi ikke ville kommentere det mere. Vi lukkede den dør. Det var et modbydeligt falsk rygte, som vi oplevede havde store konsekvenser.

- Mange venner i både Sverige og også i udlandet tog kontakt. Det nåede et niveau, hvor vi ikke længere følte, at vi kunne acceptere, at det fortsatte med rygterne.

Interviewer Carina Bergefeldt spørger også prins Daniel om, hvorvidt han ville reagere på samme måde i dag og udtale sig offentligt om skilsmisserygter.

Her er svaret klart.

- Absolut. Jeg tror dog ikke, at nogen fornuftige mennesker tror på det rygte længere.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel har været gift siden 2010, og de har to børn sammen.

Prinsesse Estelle på 11 år og prins Oscar på syv år.

Sponsoreret indhold