Kongelige6. juli 2022

Prins Christian i kongeskole: Derfor var han med til mindehøjtidelighed

Både kronprins Frederik og prins Christian var med til mindehøjtideligheden foran Field's, og ifølge kongehusekspert var det den rigtige beslutning
Kronsprins Frederik og prins Christian ankommer til mindehøjtidelighed ved Field's
Kronsprins Frederik og prins Christian ankommer til mindehøjtidelighed ved Field's.
 Foto: Mikael Rieck

Tirsdag aften var flere tusinde mennesker samlet foran Field's for at mindes de dræbte og sørge over søndagens skyderi i shoppingcenteret.

Til stede var også kongehuset, der havde sendt prins Christian afsted sammen med kronprins Frederik. Hjemme i stuerne kunne seerne følge med, mens de to stod med alvorlige blikke og holdt et minuts stilhed sammen med statsministeren, Københavns overborgmester og de tusindvis af mennesker, der var mødt op.

Ifølge kongehusekspert Jakob Steen Olsen var det helt rigtigt at sende den unge, kommende tronarving til mindehøjtideligheden.

– At prins Christian er med giver mening, fordi mange af dem, der var involveret i skyderiet og to af dem, der måtte lade livet, var på prins Christians alder, lyder det fra Jakob Steen Olsen til SE og HØR.

I kongeskole

Men det er ikke kun på grund af prins Christians alder, at det giver mening for kongehuset at sende ham afsted. Prinsen er nemlig så småt ved at være i gang med sin kongeskole, og det handler ikke kun om at være med til de sjove ting som Royal Run, siger kongehuseksperten.

– Det, vi oplever med kronprinsparrets børn, er, at de bliver langsomt forberedt på, hvad det vil sige at være kongelig, og især Christian som har en særlig rolle, forklarer Jakob Steen Olsen.

– Det begynder med, at han bare er med, og så er det klart, at en del af det, man skal lære, er, at svare på pressens spørgsmål, siger han.

Og prins Christian var også den første til at svare på pressens spørgsmål og ifølge Jakob Steen Olsen, gik prinsens møde med pressen godt.

– Jeg synes, han klarede det glimrende. Han er jo en ung mand, der gør, som han gør, og jeg synes, at det var det, der skulle siges. Og så står far ved siden af og er klar til at gribe ind. Det så vi også med Margrethe i sin tid, hvor hun har budt ind, mens pressen har talt med Joachim og Frederik.

Kronprinsen følte sig svigtet

Prins Christian er langt tidligere blevet involveret i arbejdet som kongelig, end kronprins Frederik oplevede det. Det forklarer Jakob Steen Olsen.

- Kronprins Frederik har tidligere givet udtryk for, at han i lange stræk følte sig alene og ikke fik nok vejledning og rådgivning. Han endte derfor også i en krise i forhold til sin kommende rolle, og det bundede for ham i mangel på vejledning.

Derfor er det også et kronprinspar, der har involveret børnene endnu tidligere.

- De er også kommet tidligere ud i offentligheden i forhold til Frederik. Da han første gang talte i forbindelse med sin 18 års fødselsdag, anede vi jo ikke engang, hvordan han lød, og der kan vi godt fornemme, at de er blevet instrueret mere i, hvordan man skal agere, når man er ude.

Sponsoreret indhold