Kongelige6. august 2023

Prins Christian fyrer den af som Frederik: Fars dreng

Kronprinsen kan ikke skælde sønnike ud for at drikke øl, som han selv var storforbruger af især i sine yngre dage
Prins Christian
Prins Christian, 17, behøver ikke frygte fars hævede pegefinger, efter han blev spottet med øl på Musik i Lejet.
 Foto: Dan Mariegaard

LÆS OGSÅ: Ny prins i trafikken: Fartgal familie

Når prins Christian, 17, fører et stort glas skummende fadøl til læberne, som han for nylig gjorde til Musik i Lejet, behøver han ikke at frygte, at hans far bliver sur, når han ser billederne.

For enhver, der har fulgt med i kronprins Frederiks liv, ved, at han alle dage har været særdeles glad for at smøre ganen med alkohol.

Prinsesse Isabella, kronprins Frederik og prins Christian
De fire børn har alle dage været vant til at se far nyde alkohol.
 Foto: Hanne Juul

Og mens hans egne forældre satte foden ned, når det kom til fester, inden han og Joachim var fyldt 18 år, så har Frederik af samme årsag været meget mere løs, når det kommer til hans egne børns erfaringer med alkohol.

– Så kom den der med ”Husk nu, at I genkendes” eller ”I vil stikke ud i forhold til jeres jævnaldrende”. Det tror jeg var en sandhed med modifikationer, men det stod bare fast og var ikke til at ændre, har Frederik tidligere sagt i bogen ”Under Bjælken” om forældrenes syn på dén sag.

Kronprins Frederik
Far Frederik, 55, har selv været en flittig kunde hos bryggerierne op gennem sin ungdom.
 Foto: Ritzau Scanpix

Festede løs

Da Frederik endelig kunne knappe øl op uden mors og fars misbilligende pegefingre og blikke, gav han den til gengæld gas.

Sammen med blandt andre bedstevennen Jeppe Handwerk slog Frederik sig løs i nattelivet.

Kronprins Frederik
Øl har været en af Frederiks faste følgesvende det meste af hans voksenliv, hvor han har taget godt for sig af retterne.
 Foto: Aller Media DK

– Det handlede om, at det skulle være sjovt og lidt vildt. Vi sørgede for at feste godt og grundigt, fortæller Jeppe Handwerk i bogen ”Frederik – kronprins af Danmark”.

Barnepigen Else prøvede at hindre Frederik og Joachim i at sidde og drikke øl på Amalienborgs tag, så fik hun sat skruer i vinduerne, så de ikke kunne åbnes. De kongelige knægte sørgede dog for at skrue dem ud igen, så de atter kunne sidde og drikke og råbe efter forbipasserende fra taget.

Kronprins Frederik
Selv om Frederik er meget glad for øl, så er champagne heller ikke at gå ad vejen for.
 Foto: Aller Media DK

– Kritikere og andet godtfolk, som altid vil være der, når den slags opstår, og jo ikke mindst når det involverer kongehuset var lynhurtigt ude at råbe og skrive, har Frederik sagt om episoden.

Kronprins Frederik og Simon Kvamm
Frederik er glad for musik og koncerter. Måske vi en dag vil se prins Christian i samme rolle som farmand, der godt overrislet gik på scenen med Nephew og Simon Kvamm, 48, til Smukfest i 2018.

Skulle Christian en dag ende i samme ballade, kan han være sikker på én ting: Far har hans ryg på en måde, som Margrethe og Henrik aldrig havde hans.

Sponsoreret indhold