Kongelige13. november 2023

Prins Christian får særlig debut midt i farmands mediestorm

I morgen bliver en stor dag for prins Christian, men hans fars besøg i Madrid kaster lange skygger over den historiske dag
I morgen kommer både dronningen og kronprinsen til at overvære, at prins Christian afgiver sin højtidelige erklæring om at ville overholde grundloven.
I morgen kommer både dronningen og kronprinsen til at overvære, at prins Christian afgiver sin højtidelige erklæring om at ville overholde grundloven.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Spansk journalist: Kronprins Frederik og Genoveva Casanova har mødtes i flere måneder

I morgen bliver en stor dag for prins Christian.

Tronarvingen, der fyldte 18 år den 15. oktober, skal nemlig deltage i sit første møde i Statsrådet, og det sker ved, at prinsen underskriver den såkaldte højtidelige erklæring om at ville overholde grundloven.

Det sker som et led i, at prins Christian på sigt skal kunne indsættes som rigsforstander i tilfælde af, at både dronning Margrethe og kronprins Frederik er forhindrede i at varetage opgaverne som statsoverhoved.

På Instagram fremhæver kongehuset, at det er en ganske historisk dag: Det er nemlig første gang i 100 år, at der både er en tronfølger og en myndig tronarving, som kan træde i regentens sted.

Derudover forklares det også, at det antagelig er "første gang i grundlovens historie, at tre generationer i arvefølgen er til stede i Statsrådet på samme tid", da Christian den 9. var fraværende, da den senere kong Christian 10. afgav sin højtidelige erklæring i juni 1902.

Farmand stjæler overskrifterne

Selv om kongehuset forsøger at male et billede af nok så en historisk dag, så er det noget helt andet, der stjæler overskrifterne for tiden.

Den seneste uge er historien om kronprins Frederiks mystiske møde i Madrid med Genoveva Casanova gået verden rundt.

Kronprinsen vil også være tilstede på sin søns store dag, og selv om det er prins Christian, der er dagens hovedperson, vil medier – danske såvel som udenlandske – nok granske hvert et træk, kronprins Frederik gør på det, som kongehuset kalder en historisk dag.

Sponsoreret indhold