Ny bog afslører: Prins Charles ville DROPPE bryllup med Diana

Diana var blot 19 år, da hun sagde ja til prins Charles 29. juli 1981.

Diana var blot 19 år, da hun sagde ja til prins Charles 29. juli 1981.

(Foto: MEGA)

Prins Charles fylder 70 år i næste måned, og i den forbindelse udkommer en ny biografi.

Bogen er spækket med overraskende og vilde afsløringer.

Blandt andet beskriver bogen, at prins Charles i sin tid ønskede at droppede brylluppet og det kommende ægteskab med Diana.

Det skriver Daily Mail.

I bogen, der er skrevet af den mangeårige royale reporter Robert Jobson, beskrives det, hvordan en tårevædet prins Charles betroede sig til sine venner forud for brylluppet med hans 13 år yngre brud.

Læs om Dianas sidste døgn: Slutningen begyndte på vandet

Prins Charles ønskede at droppe sit bryllup og kommende ægteskab med Diana. Under forlovelsen var det gået op for ham, hvor forskellige parret var – og at et ægteskab mellem dem aldrig ville fungere.

Artiklen fortsætter under billedet...

Diana var bare 19 år, da hun blev gift med prins Charles. Foto: MEGA

Prins Charles gjorde dog aldrig sit ønske til virkelighed – slet og ret fordi han vidste, at et brud ville skabe katastrofale følger for det britiske kongehus, der havde brug for så megen positiv omtale som mulig.

Dét ville et brud forud for et bryllup ikke skabe.

Diana var blot 19 år, da hun sagde ja til prins Charles 29. juli 1981, og det er ingen hemmelighed, at Diana var ked af sit ægteskab. Det er dog først nu, at det kommer frem, at prins Charles havde samme tanker.

Læs om Dianas sidste døgn: Slutningen begyndte på vandet

I 1995 lavede prinsesse Diana et hudløst ærligt interview med BBC-journalisten Martin Bashir. I interviewet, der blev vist på TV, fortalte "Folkets Prinsesse" åbent om sit forliste forhold til Charles – og hun berettede også om, hvordan hun kæmpede mod både spiseforstyrrelse og selvskadende adfærd.

Året efter blev skilsmissen officiel.

Sidste år kom der endnu flere oplysninger frem, der understregede, hvor dårligt forholdet mellem Diana og Charles var.

Artiklen fortsætter under billedet...

Diana og prins Charles blev forlovet 24. februar 1980. Kort efter begyndte det at gå op for Charles, at ægteskabet ikke ville fungere. Foto: MEGA

I den 90 minutter lange dokumentar ”Diana: In Her Own Words”, der bygger på hemmelige videooptagelser, taler prinsessen blandt andet om sit ulykkelige forhold til prins Charles, lige som hun også kalder sin bryllupsdag for ”den værste dag” i sit liv.

Dokumentaren blev til af videooptagelser, der blev optaget på Kensington Palace i 1993 af Dianas stemmecoach Peter Settelen.

Læs om Dianas sidste døgn: Slutningen begyndte på vandet

Diana fortæller også, hvordan hun gik grædende til dronningen, da ægteskabet med Charles begyndte at falde fra hinanden.

- Så jeg gik op til topdamen og sagde "jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre". Hun sagde "jeg ved ikke, hvad du skal gøre", og det var det. Det var ’hjælpen’, fortæller Diana angiveligt i dokumentaren fra sidste år.

Artiklen fortsætter under billedet...

Parret blev gift under et storslået bryllup i St. Paul's Cathedral i London. Foto: MEGA

Diana afslører også, at hun kun mødte prins Charles 13 gange, før de blev gift. Inden da var hun med egne ord ”uimponeret over prinsen”.

- Han klistrede sig til mig som et dårligt udslæt, siger hun på ét af de hidtil hemmeligholdte bånd.

Da forholdet alligevel begyndte at udvikle sig mellem Diana og prins Charles, blev den 19-årige Diana alligevel ”smigret” over at få opmærksomhed fra en ældre mand.

Læs om Dianas sidste døgn: Slutningen begyndte på vandet

Fra start spøgte forholdet til Camilla Parker Bowles dog. Diana kaldte i optagelserne Camilla Parker Bowles for ”hans dame” og fortalte, hvad prins Charles havde svaret hende, da hun havde spurgt ham til hans forhold til kvinden:

- Han svarede, ”Jeg nægter at være den eneste prins af Whales, som aldrig havde en elskerinde”.

Artiklen fortsætter under billedet...

Diana og Charles nåede at få sønnerne William (f. 1982) og Harry (f. 1984), før ægteskabet gik i vasken. Foto: MEGA

Diana påstod også i optagelserne, at prins Philip havde givet prins Charles grønt lys til at have en affære, hvis hans ægteskab med prinsesse Diana gik i vasken.

I Channel 4-dokumentaren kommer prinsesse Diana også ind på det famøse forlovelsesinterview med hende og prins Charles, der blev optaget den 24. februar 1981.

Hun blev med egne ord ”traumatiseret”, da parret blev spurgt ind til, om de var forelskede.

Læs om Dianas sidste døgn: Slutningen begyndte på vandet

Diana svarede ”Ja, selvfølgelig er vi forelskede”. Charles stillede blot spørgsmål ved meningen af ordet forelsket.

Videooptagelserne var i Dianas hænder indtil hendes død i august 1997. Siden da var båndene hos forskellige ejere, ligesom de også var genstand for en intens retssag.

Der var i alt 12 videobånd – døbt ”the dynamite diaries” – og Channel 4 byggede sin dokumentar på syv af videobåndene. De fem menes at være forsvundet.

Se flere billeder af Diana og Charles i galleriet herunder:

Diana og prins Charles (billeder af dem sammen) MEGA

 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close