Kongelige3. februar 2022

Nyt portrætfoto af kronprinsesse Mary: Rummer SÆRLIG symbolik

Torsdag blev et nyt portrætfoto af kronprinsesse Mary afsløret – og det smukke oliemaleri gemmer på en særlig symbolik
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprinsesse Mary har siden hun blev medlem af det danske kongehus været bevidst om, hvilken position hun har, og hvilket ansvar der medfølger. Og gennem sit arbejde med udvalgte mærkesager har Mary formået at dreje kongehuset i en mere politisk og tidssvarende retning.

 Video: Aller Media

Lørdag fylder kronprinsesse Mary 50 år, og i den anledning kunne hun i dag – to dage før fødselsdagen – løfte sløret for et nyt portrætmaleri.

Maleriet er lavet af den herboende, spanskfødte kunstner Jesús Herrera Martínez, og det var Mary selv, der torsdag kunne løfte sløret, da maleriet blev vist frem på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/_hjp6183.jpg

Skyggerne bag Mary betyder noget ganske særligt. Foto: Hanne Juul

Det smukke oliemaleri, hvor Mary sidder i en smuk elfenbensfarvet kjole, har meget passende fået navnet ”Kronprinsesse Mary”iscenesat i kronprinsessens arbejdsværelse i parrets hjem i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg.

I baggrunden ses skygger, og de rummer en særlig symbolik, fortæller kongehuset:

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/_hjp6155.jpg

Foruden Mary deltog kronprins Frederik samt børnene Vincent og Josephine også i afsløringen. Foto: Hanne Juul

”Værket fortæller Kronprinsessens historie ved at inddrage elementer fra arbejdsværelset såvel som fiktive symboler, der henviser til Hendes Kongelige Højheds australske baggrund – blandt andet i form af skyggespil på væggen, hvor man ser en eukalyptusplante”, lyder beskrivelsen af maleriet på kongehusets hjemmeside.

Kunstneren bag billedet, Jesús Herrera Martínez, modtog i 2017 førsteprisen i Det Nationalhistoriske Museums portrætkonkurrence ”Portræt NU!”.

Sponsoreret indhold