Kongelige1. august 2017

Kontroversielle optagelser: Ny Diana-film afslører VILDE hemmeligheder

Efter planen viser en britisk TV-kanal en ny dokumentar næste søndag, der bygger på hidtil hemmeligholdte optagelser af den afdøde prinsesse Diana. I dokumentaren ”Diana: In Her Own Words” fortæller en ærlig Diana blandt andet om Charles’ utroskab, og hvordan hun beskrev sin bryllupsdag som ”den værste dag” i sit liv. Mange kritikere mener, at den nye dokumentar vil ”ødelægge” Dianas to sønner – men den britiske TV-kanal fastholder, at den løber over skærmen næste søndag
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/7.07722456.jpg
 (Foto: All Over)

Hun var verdens mest fotograferede kvinde. Lige meget hvor hun gik, havde hun en hale af fotografer i hælene.

Hun blev kaldt ”Folkets Prinsesse” – og selv om hun værnede om sit privatliv, levede hun – ofte mod sin vilje – et liv i det skarpeste rampelys.

Alligevel findes der stadig optagelser, billeder og interviews med afdøde prinsesse Diana, som stadig ikke har set offentlighedens lys - her snart 20 år efter at hun omkom i en bilulykke i Paris.

Men nu får offentligheden snart indblik i hidtid hemmeligholdte optagelser af den afdøde prinsesse. Næste søndag vil den britiske TV-kanal Channel 4 således vise den hudløst ærlige dokumentar ”Diana: In Her Own Words”.

Den 90 minutter lange dokumentar bygger på hemmelige videooptagelser, der er optaget på Kensington Palace i 1993 af Dianas stemmecoach Peter Settelen.

Her taler prinsessen blandt andet om sit ulykkelige forhold til prins Charles, lige som hun også kalder sin bryllupsdag for ”den værste dag” i sit liv.

Slutningen begyndte på vandet: Læs historien om Dianas sidste døgn

Det skriver Daily Mail.

Diana fortæller også, hvordan hun gik grædende til dronningen, da ægteskabet med Charles begyndte at falde fra hinanden.

- Så jeg gik op til topdamen og sagde "jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre". Hun sagde "jeg ved ikke, hvad du skal gøre", og det var det. Det var ’hjælpen’, fortæller Diana angiveligt i den nye dokumentar.

Diana afslører også, at hun kun mødte prins Charles 13 gange, før de blev gift. Inden da var hun med egne ord ”uimponeret over prinsen”.

- Han klistrede sig til mig som et dårligt udslæt, siger hun på ét af de hidtil hemmeligholdte bånd.

Da forholdet alligevel begyndte at udvikle sig mellem Diana og prins Charles, blev den 19-årige Diana alligevel ”smigret” over at få opmærksomhed fra en ældre mand.

Fra start spøgte forholdet til Camilla Parker Bowles dog. Diana kaldte i optagelserne Camilla Parker Bowles for ”hans dame” og fortalte, hvad prins Charles havde svaret hende, da hun havde spurgt ham til hans forhold til kvinden:

- Han svarede, ”Jeg nægter at være den eneste prins af Whales, som aldrig havde en elskerinde”.

Slutningen begyndte på vandet: Læs historien om Dianas sidste døgn

Diana påstod også i optagelserne, at prins Philip havde givet prins Charles grønt lys til at have en affære, hvis hans ægteskab med prinsesse Diana gik i vasken.

I den nye Channel 4-dokumentar kommer prinsesse Diana også ind på det famøse forlovelsesinterview med hende og prins Charles, der blev optaget den 24. februar 1981.

Hun blev med egne ord ”traumatiseret”, da parret blev spurgt ind til, om de var forelskede.

Diana svarede ”Ja, selvfølgelig er vi forelskede”. Charles stillede blot spørgsmål ved meningen af ordet forelsket.

Dokumentaren ”Diana: In Her Own Words” har allerede skabt en del debat og kritik til trods for, at den endnu ikke er blevet vist på engelsk TV. Flere kritikere mener nemlig, at den ikke bør vises – særligt fordi det var Dianas ønske, at optagelserne forblev hemmelige.

Slutningen begyndte på vandet: Læs historien om Dianas sidste døgn

Rosa Monckton, en af Dianas tætteste venner, fortæller, at ”det er komplet upassende, at de bliver vist til offentligheden”.

- Det er lige meget, at det er 20 år siden. Det gør ingen forskel overhoved. Tænk på, hvordan båndene kan skade hendes familie, hendes sønner. Jeg synes, det er ufølsomt og ubærligt at gøre mod dem, siger Rosa Monckton til Daily Mail og tilføjer:

- Båndene skulle være sendt til drengene. De skulle i allerhøjeste grad være sendt til drengene. Jeg synes, det er så ulækkert.

Videooptagelserne har været i Dianas hænder indtil hendes død i august 1997. Siden da har båndene været hos forskellige ejere, ligesom de også har været genstand for en intens retssag.

I 2007 valgte BBC at droppe en planlagt dokumentar bygget på optagelserne af frygt for at såre den royale familie. Indtil videre har optagelserne kun været vist ét sted: I 2004 valgt den amerikanske TV-kanal NBC at vise dele af optagelserne.

Der var i alt 12 videobånd – døbt ”the dynamite diaries” – og Channel 4 har angiveligt bygget sin nye dokumentar på syv af videobåndene. De fem menes at være forsvundet.

Efter planen bliver ”Diana: In Her Own Words” vist næste søndag.

Slutningen begyndte på vandet: Læs historien om Dianas sidste døgn

Herunder kan du se private billeder fra Dianas liv og død:

Prinsesse Dianas død samt billeder fra hendes liv

Sponsoreret indhold