Kongelige27. oktober 2018

Nu taler prins Joachim om sønnens flugt fra hæren

Prins Joachim kalder det ”en moden beslutning”, da hans 19-årige søn valgte at droppe sin uddannelse på Hærens Sergentskole i Varde
https://imgix.seoghoer.dk/prins_joachim_5.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Selv om prins Joachim tidligere har fortalt, at han ville blive stolt over at se sin søn i støvler og camouflage, er han ikke skuffet over, at det nu ikke bliver fremtiden for Nikolai.

Tidligere på måneden valgte prins Nikolai at droppe sin uddannelse på Hærens Sergentskole i Varde.

Nu fortæller farmand, at han støtter sin søn 100 procent, og han kalder det for ”en moden beslutning”.

- Han har både talt med den gamle oberst og sin unge far, og derfor står jeg ham bi hundrede procent, fortæller prins Joachim til TV Syd og tilføjer, at han ikke er skuffet over sønnens beslutning.

Prins Joachim har ellers tidligere ytret, at han ville blive glad for at se sin søn gøre militærkarriere.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_joachim_4.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

– Det var rørende at se ham i uniform, sagde prins Joachim, efter at han inspicerede sønnens hold under en parade i august. (Foto: Mikael Rieck)

– Hvis han ellers har fysikken og lysten, håber jeg da, at han vil gå ind i militæret. Ja, jeg forventer det nok, har prins Joachim tidligere sagt.

Skolen, hvor prins Nikolai skulle have taget sin to år lange uddannelse, fik kun lov at huse prins Joachims ældste søn i to måneder, før livet i grøn uniform blev for træls for den 19-årige.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_nikolai_1_1.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Forrige uge tog prinsen en fridag fra uddannelsen for at deltage i sin mors bogreception. Ugen efter meddelte hoffet, at Hærens Sergentskole havde mistet den prominente elev. (Foto: Thomas Laursen)

Uddannelsen var egentlig helt som ventet for Nikolai, men alligevel følte Herlufsholm-studenten ikke, at han var landet på rette hylde, lyder det fra grevinde Alexandra gennem hendes sekretær.

– Grevinde Alexandra oplyser, at prins Nikolai vil søge ind på en uddannelse næste år. Indtil da vil han bruge tid på sin modelkarriere, siger privatsekretær Helle von Wildenrath Løvgreen.

Det lille års tid i modens verden efterlader muligvis også bedre tid til at pleje kærligheden til kæresten Benedikte, som drog til Frankrigs hovedstad for at studere, efter at studentereksamen var i hus.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/benedikte_thoustrup_0.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

I Paris studerer Benedikte Thoustrup på universitetet – nu får hendes prins bedre tid til at besøge hende i kærlighedens by. (Foto: Kaspar Wenstrup)

De to var vant til at være helt tætte på hinanden hver dag på kostskolen Herlufsholm, og afstanden mellem Varde og Paris har sandsynligvis ikke gjort tilværelsen nemmere for turtelduerne.

Fysikken og lysten lå altså mere i modelarbejdet, og det kommende år må faderen spejde efter sin søn på alverdens catwalks i stedet for i danske mudderpøle.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_nikolai_dior_2.jpg
 (Foto: MEGA)

Dior-kluns og modelarbejde trækker mere i 19-årige Nikolai end lange øvelser i Varde i camouflagetøj. (Foto: MEGA)

Læs mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Fysikken og lysten lå altså mere i modelarbejdet, og det kommende år må faderen spejde efter sin søn på alverdens catwalks i stedet for i danske mudderpøle.

Sponsoreret indhold