Nu taler Frederik om Joachim: Vi var rystede

Kronprinsen bryder nu tavsheden efter Joachims blodprop i hjernen.

Fredag besøgte Frederik, 52, Asnæsværket i Kalundborg i anledningen af, at det gamle kraftværk nu er i stand til at levere el og varme uden at fyre med fossile brændsler.

Frederik besøgte Asnæksværket i Kalundborg. (Foto: Hanne Juul)

SE og HØR benyttede muligheden til at tale med kronprinsen om prins Joachim.

Hvordan reagerede De, da De hørte om blodproppen?

- Jeg hørte det, da han var igennem operationen. Og det lød fornuftigt. Men det er klart, at alle var rystede omkring ham. Men han klarede det. Det er godt, sagde Frederik til SE og HØR.

Hvordan har prins Joachim det nu?

- Min bror har det, som han havde det sidst, da vi sendte et billede ud af han og jeg sammen. Han har fået en alvorlig oplevelse, men er sluppet fra det vældig godt.  På grund af hurtige reaktioner på selve tidspunktet. Og så kan vi takke videnskaben for, at man ved, hvad man skal gøre for at komme sådan noget her til livs, sagde han.

Kronprinsen talte fredag eftermiddag om prins Joachim. (Foto: Hanne Juul)

Hvordan var det at besøge ham i Frankrig?

- Det var godt at se hinanden. Han er et lettet mand, fordi han er kommet videre til noget nyt. Men han er træt, sagde Frederik.

Det er første gang, at kronprinsen trækker i arbejdstøjet efter sommerferien. Egentlig skulle han have været på arbejde i Aarhus onsdag, men det satte coronavirus en stopper for. 

Kronprinsen har holdt sommerferie i Danmark med familien. Først på Gråsten Slot, og derefter gik turen traditionen tro til Skagen. Sidst men ikke mindst besøgte kronprinsparret også Tisvilde med deres fire børn, Christian, 14, Isabella, 13, Vincent og Josephine, 9.

Men sommerferien bar naturligvis også præg af Joachims blodprop, der rystede ikke bare den kongelige familie, men hele Danmark i midten af juli. For to uger siden tog Frederik selv til Frankrig for at besøge sin syge bror på Château de Cayx.

Kongehuset delte et meget ærligt billede, der viste de to brødre i færd med at spise morgenmad på terressen på slottet. Joachim så afkræftet ud. Det er da heller ikke så sært. En blodprop i hjernen tager lang tid at komme sig over.

Derfor regner de fleste også med, at Joachims jobstart som forsvarsattaché på Den Danske Ambassade i Paris bliver udskudt. Det var meningen at prinsen skulle begynde den 1. september.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close