Kongelige 11. januar

Nu reagerer kongehuset: - Vores tanker går til Anne- Marie

Dronning Margrethe og familien sender deres varmeste tanker til dronning Anne-Marie, der i aftes mistede sin mand kong Konstantin
Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Foto: Jesper Sunesen

Dronning Margrethes søster dronning Anne-Marie mistede i aftes sin mand, kong Konstantin. 

Nu reagerer regenten og sender sine varmeste tanker til familien i Grækenland.

Det gør hun i et opslag på Instagram.

- Det er med stor sorg, at Hendes Majestæt Dronningen og den kongelige familie har modtaget meddelelsen om, at Hans Majestæt Kong Konstantin II ad Grækenland er afgået ved døden tirsdag aften, indledes opslaget. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Den kongelige families tanker går i denne stund til Hendes Majestæt Donning Anne-Marie og hele den græske familie, lyder det videre i opslaget, hvor det oplyses, at der vil blive flaget på halv stang fra Amalienborg.

Kong Konstantin og dronning Anne-Marie blev gift i 1964 - samme år som Konstantin overtog tronen fra sin fars, kong Paul, død. 

I årene efter hans kroning var der tiltagende uroligheder i Grækenland, og i 1967 blev magten overtaget ved et militærkup.

Kongefamilien måtte flygte på dramatisk vis fra Grækenland 13. december 1967, efter at Konstantin samme dag forgæves havde forsøgt at vælte oberstjuntaen ved et kup.

Da demokratiet i 1974 blev genindført efter syv års militærdiktatur, blev kongedømmet i Grækenland afskaffet ved en folkeafstemning.

- Jeg er født græker og vil dø som græker. Så vær forvisset om, at jeg vil rejse hjem, udtalte han i 2002.

I 2013 vendte parret retur til kongens fædreland efter adskillige at have levet i landflygtighed, og den 10. januar døde Konstantin i sit elskede Grækenland. 

 

Sponsoreret indhold