Kongelige11. oktober 2023

Nu er det afsløret: Her er vært og optrædende ved ”Kronprinsparrets Priser 2023”

Det bliver DR-vært Kåre Quist, der skal stå for løjerne, når Frederik og Mary skal uddele hæder inden for kunst, kultur og socialt arbejde
Når kalenderen siger den 4. november, skal kronprinsparret uddele deres priser direkte fra Esbjerg 
Når kalenderen siger den 4. november, skal kronprinsparret uddele deres priser direkte fra Esbjerg
 Foto: Hanne Juul

Der bliver kastet stjernestøv ud over Musikhuset i Esbjerg, når der den 4. november vil blive afholdt Kronprinsparrets Priser.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary deler traditionen tro fire priser ud til modtagere, der har gjort sig bemærket inden for kunst, kultur eller socialt arbejde.

Og nu kan DR i en pressemeddelelse afsløre, at det bliver 52-årige Kåre Quist, der som vært står på scenen for at samle showet.

Hele herligheden vil desuden blive sendt direkte fra Musikhuset i Esbjerg, og kan ses på DR1 og DRTV lørdag den 4. november klokken 21.00.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-10-11/20230413_gko8774.jpg
Det er bestemt ikke første gang, den populære nyhedsvært Kåre Quist er vært, når kronprinsparret skal uddele priser og hæder til kulturlivet. De seneste tre år har han stået i spidsen. Han plejer dog at have kollegaen Stéphanie Surrugue med på scenen.
 Foto: Gregers Overvad

I løbet af aftenen uddeles Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris, hvor der hver især medfølger 500.000 kroner. Derudover uddeles Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris og Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris. Med de to Stjernedryspriser følger 100.000 kroner.

Fra scenen vil der i løbet af aftenen desuden blive serveret en masse god musik fra populære kunstnere, der nyder kommerciel succes lige netop nu.

Sidste års vinder af ”P3 Lytterhittet”, bandet Blæst, spiller deres nyeste hit, mens også Eee Gee, Uro og Mekdes optræder.

Derudover optræder Carpark North med blandt andet en helt ny sang fra deres kommende album og endelig kaster Konservatoriets Pigekor i Esbjerg lokalt stjernestøv over showet med et bidrag i et af de musikalske indslag. Komiker Mahamad Habane vil undervejs underholde seerne og publikum i forskellige indslag.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-10-11/20230628-200848-l-6024x3919ma-1.jpg
Det succesfulde band Blæst har haft et vildt år - her åbner de Orange Scene med forsanger Fernanda Rosa i spidsen
 Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

”Kronprinsparrets Priser” blev indstiftet i 2004 som en bryllupsgave til kronprinsparret. Der er tale om hædersgaver, så man kan ikke ansøge. Derimod udvælges vinderne af Frederik og Mary selv, efter indstilling fra to rådgivende komitéer.

I 2022 modtog teaterinstruktør Tue Biering Kronprinsparrets Kulturpris, mens den Sociale Pris gik til den sociale organisation GAME. De to Stjernedryspriser gik til henholdsvis organisationen Social Sundhed og cellist og komponist Josefine Opsahl.

Sponsoreret indhold