Kongelige 23. juni

Nikolai og Felix vendte ryggen til militæret: - Jeg var ikke endt det rigtige sted

Prinserne tog en svær beslutning, da de valgte at droppe militæret, som ellers betyder meget for deres far, Prins Joachim
Prins Felix og prins Nikolai

Både prins Nikolai og prins Felix vendte ryggen til militæret - nu taler de ud om valget.

Foto: Hanne Juul

Først var det den nu 22-årige prins Nikolai, der droppede ud af militæret, og nogle år efter fulgte den nu 19-årige prins Felix storebrors eksempel.

Overfor BILLED-BLADET taler prinserne nu ud om, hvordan det var at bakke ud af deres fars store passion, mens de ventede på hele Danmarks reaktion.

- Det er jo aldrig sjovt at erkende... ikke et nederlag, men... det er jo aldrig sjovt at bakke ud af noget, siger prins Nikolai til BILLED-BLADET.

Han forklarer, at militæret ikke var en af hans forcer.

- Jeg var bare ikke endt det rigtige sted i mit liv, siger han og forklarer, at han føler, han har gjort sit.

- ... og det var bare ikke mig. 

Præcis samme fornemmelse var Felix efterladt med efter de første uger som rekrut, og for ham var der bare ikke noget at gøre. Om Danmark kunne lide det eller ej.

-  Det var svært, men det skulle gøres. Der skulle tages en beslutning, siger Felix.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men en ting er Danmarks reaktion på, at de to prinser vendte ryggen til militæret og en årelang tradition, en anden er deres far, prins Joachims.

- Jeg tror, at vi konverserede hver dag i den sidste uge op til i hvert fald, og det var frem og tilbage, forklarer prins Nikolai. 

- Det er en af hans helt store passioner, så jeg tror inderligt, at han ønskede, at det var noget, vi ville fortsætte med, siger han.

Men de to prinser mødte begge accept fra faren, efter beslutningen var taget. 

- Selvfølgelig prøvede han at få mig til at blive ved med at motivere mig selv, men da havde jeg nok allerede taget valget, lyder det fra Felix.

Prinserne forklarer, at særligt deres mors støtte betød meget i tiden efter. 

- Man fik mod af den støtte, vores mor offentligt gav udtryk for, siger Felix, der på den måde ikke følte sig alene med beslutningen.

I dag går prins Nikolai på CBS, mens både ham og Felix har haft succes med modelkarrieren hver for sig.

Sponsoreret indhold