Kongelige23. januar 2024

Mette Frederiksen kaldte dronning Margrethe for ”du”: Sådan reagerede hun

Som statsminister har Mette Frederiksen oftere end mange andre haft samtaler med dronning Margrethe. Men alligevel har hun fra tid til anden tiltalt dronningen forkert
Ups, Mette Frederiksen. Det ville nogle i hvert fald sige, når statsministeren i en samtale med dronning Margrethe har kaldt dronningen for "du". Men den forkerte tiltale er ikke noget som dronning Margrethe har rettet statsministeren på.
Ups, Mette Frederiksen. Det ville nogle i hvert fald sige, når statsministeren i en samtale med dronning Margrethe har kaldt dronningen for "du". Men den forkerte tiltale er ikke noget som dronning Margrethe har rettet statsministeren på.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Kongehuset afslører: Kong Frederik har videreført vigtig tradition

Det var oppe at vende, da prins Christian i oktober fyldte 18 år.

Flere af landets 18-årige unge mennesker var nemlig bekymret for, hvorvidt de ville komme til at tiltale de kongelige forkert.

Alt gik dog som det skulle, og noget tyder da også på, at dronning Margrethe i hvert fald ikke ville være blevet meget sur, hvis man kom til at sige ”du” i stedet for ”de”.

I DR-dokumentaren ”Dronningen og statsministrene – i al fortrolighed”, har Mette Frederiksen nemlig afsløret, at hun er kommet til at lave fejlen i under en samtale med dronningen.

- Jeg tror, at jeg en gang imellem i lidt længere samtaler måske har afveget lidt fra, hvordan man bør tiltale en majestæt. En gang imellem, er jeg måske kom til at sige ”du”.

Danmarks statsminister fortæller også, hvordan dronning Margrethes reaktion har været.

Og heldigvis for Mette Frederiksen havde hun ikke en sur dronning foran sig.

- Jeg er ikke blevet rettet. Det behøver man heller ikke, for man kan altid se på dronningen, hvis man gør noget, man ikke skal gøre. På den måde er – synes jeg – vores majestæt en åben bog. Jeg har aldrig været i tvivl om dronningens holdning. Ligegyldigt hvad vi har talt om eller hvilken situation vi har været i. Men den tørre humor er der.

I ”Dronningen og statsministrene – i al fortrolighed” lyder det også fra Mette Frederiksen, at den tørre humor har været med til at lette stemningen i flere situationer.

Dronningens humor har nemlig fået besøgende til at sænke skuldrene til et møde med dronningen, hvor de fleste har været nervøse inden ankomsten.

Selvom dronning Margrethe ikke længere er regent, afslørede kongehuset for ikke længe siden, at dronning Margrethe stadig kommer til at trække i arbejdstøjet.

Det gør hun til februar, når hun deltager i indvielsen af et sted, som står hendes hjerte nært.

Sponsoreret indhold