Kongelige10. januar 2024

Mette Frederiksen afslører detaljer om møder med dronning Margrethe: Har kæmpet mod gravhunden

Gravhunden Tilia følger dronning Margrethe i tykt og tyndt. Det har statsminister Mette Frederiksen lært på den hårde måde, fortæller hun i et nyt DR-program
Mette Frederiksen og dronning Margrethe har efterhånden hilst på hinanden en del gange. Men i begyndelsen af forholdet måtte statsministeren kæmpe en brav kamp om en helt særlig stol med Daisys gravhund Tilia.
Mette Frederiksen og dronning Margrethe har efterhånden hilst på hinanden en del gange. Men i begyndelsen af forholdet måtte statsministeren kæmpe en brav kamp om en helt særlig stol med Daisys gravhund Tilia.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Medie: Grev Nikolai og grev Felix ikke inviteret til tronskiftet

På søndag er det ikke kun dronning Margrethe som giver sin position og trone videre til sønnike.

Også dronning Margrethes gravhund Tilia må regne med lidt anderledes rammer, hvor der dog nok må forventes at blive lidt mere familietid med dronningen.

Hele denne uge står derfor også i dronning Margrethes tegn, og på lørdag står DR klar med et splinternyt program.

Klokken 20.00 sender de således ”Dronningen og statsministrene – i al fortrolighed”.

Her er Mette Frederiksen selvfølgelig med, og DR har nu givet en forsmag på, hvad vi kan forvente.

For statsministeren kommer nemlig ind på Tilia og hendes magtposition hos dronning Margrethe.

Som statsminister har Mette Frederiksen over årene haft en række fortrolige møder med Daisy, men alligevel ikke så fortrolige, at gravhunden Tilia ikke var med.

Og det har skabt en kamp om, hvem der skal sidde hvor.

- Dronningen har jo en gravhund, som man sætter meget højt, og den stol som jeg normalvis sidder i, når der gives referat, er også den stol, som gravhunden sidder i.

- Så der har været lidt kamp om, hvem der skulle sidde på stolen. Da det blev afgjort til min fordel, krævede det en majestætisk intervention for, at det lykkedes.

Derfor skulle Mette Frederiksen udover at tænke over nervøsiteten over at møde dronning Margrethe, også tænke over, hvordan Tilia ville reagere.

Gravhunden har siden den tabte kamp dog ikke været med hver gang, der blev holdt referat.

Men da Mette Frederiksen fik overbragt den historiske nyhed om dronning Margrethes abdikation var Tilia atter med.

- Sidst jeg var på Amalienborg hos Hendes Majestæt Dronningen og personligt fik overbragt beskeden om, at dronningen vælger at abdicere, var gravhunden med.

Den 14. januar er det statsministeren som skal udråbe den nye konge, når tronskiftet fra dronning Margrethe til kong Frederik finder sted.

Sponsoreret indhold