Kongelige10. april 2018

Meghan og Harry vil ikke have bryllupsgaver

Meghan Markle og prins Harry opfordrer gæsterne til at donere penge til velgørende organisationer i stedet for at give parret bryllupsgaver
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/meghan-markle-prins-harry-1.jpg
 Foto: All Over Press

Nu er der blot lidt over en måned til at den tidligere 'Suits'-stjerne Meghan Markle og prins Harry af Wales bliver gift.

Den 19. maj vil gæster fra hele verden strømme til vielsen, der foregår i St. Georges Chapel på Windsor Castle.

Windsor Castle, hvor brylluppet skal stå, spiller en særlig rolle for prins Harry, og parret har også tilbragt tid sammen der under deres snart to år lange romance. Harry blev døbt i St. George's Chapel i december 1984, da han var tre måneder gammel, og der er plads til 800 gæster ved det, der indtil videre tegner til at blive den helt store festlige begivenhed på engelsk jord i år. Meghan Markle og Harry er flyttet sammen i London inden brylluppet, og de har alt, hvad de skal bruge, så bryllupsgæsterne skal hverken have knivsæt, Jamie Oliver-køkkengrej eller nyt sengetøj med som gave til brudeparret, når festen skal stå. Rent faktisk opfordrer parret i en pressemeddelelse gæsterne til helt at afholde sig fra at have gaver med ved brylluppet. I pressemeddelelsen skriver kongehuset: 'Prins Harry og frøken Meghan Markle er utrolig taknemmelige for den meget store goodwill, der er strømmet dem i møde, siden de annoncerede deres forlovelse, og de håber, at så mange som muligt kan få glæde af den generøsitet, som parret er blevet mødt med.' 'Parret vil derfor opfordre til, at de der eventuelt vil markere dagen med en erkendtlighed i stedet for en bryllupsgave giver et bidrag til en velgørende organisation', skriver kongehuset i pressemeddelelsen. Meghan og Harry har selv udvalgt syv organisationer, som de gerne vil støtte og som afspejler deres fælles værdier. Det drejer sig blandt andet om organisationer der hjælper hjemløse, børn med HIV, miljø- og naturbevaringsorganisationer, børn af personer der er døde i den britiske hærs tjeneste, en organisation der hjælper fattige kvinder i slumkvarterer i Mumbai i Indien samt den britiske organisation 'StreetGames', der via sport hjælper mennesker og beboelsesområder med at blive sundere, mere trygge og mere succesfulde. Prins Harry og Meghan Markle oplyser, at de ikke har nogen formelle bånd til de udvalgte organisationer. I sidste halvdel af marts sendte parret invitationer ud til de heldige, der skal være med til at dele det store øjeblik med dem på Windsor Castle. Det var 27. november, at parret stod frem og afslørede deres forlovelse. I et TV-interview med BBC-journalisten Mishal Husain samme dag afslørede den 33-årige prins og hans tre år ældre kæreste, at han friede til hende for få uger siden, mens han var i gang med at lave mad i hans hjem Nottingham Cottage på Kensington Palace. - Han forsøgte at stege en kylling, og det var bare en fantastisk overraskelse, fortalte en lykkelig og meget forelsket Meghan Markle ifølge Daily Mail, da parret gik på TV-skærmene omkring klokken 19 dansk tid. Meghan Markle tilføjede, at det var ”sødt, naturligt og meget romantisk”, og at frieriet skete på en ”helt almindelig aften” for parret.

Sponsoreret indhold