Kongelige5. januar 2020

Mary sender rørende besked til Australien: Vi føler med jer

Kronprinsesse Mary har sendt en personlig hilsen til Australiens premierminister i kølvandet på de alvorlige naturbrande, der har raseret områder i det østlige Australien de seneste måneder. Kronprinsessen har selv fulgt sagen tæt gennem blandt andet familie og venner i Australien
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2020-01-05_kl._13.32.39.png
 (Foto: Aller Media)

Kronprinsesse Mary har nu sendt en rørende hilsen til Australiens premierminister i kølvandet på de alvorlige naturbrande, der de seneste måneder har taget livet af utallige dyr og mennesker.

I brevet, som kongehuset både har delt på sin hjemmeside og instagram-profil, står der:

- I denne tid med stor modgang forårsaget af de hensynsløse naturbrande vil min mand og jeg gerne overbringe vores varmeste ønsker til det australske folk i forbindelse med det nye år.

Artiklen fortsætter under billedet...

- Vores inderlige medfølelse er hos de familier, der har mistet deres kære og vores dybeste medfølelse er hos de mange familier, der har mistet deres hjem - deres levebrød.

- Når den øjeblikkelige krise aftager, og folk kan begynde at vende tilbage til derfra, de flygtede, vil vores tanker og bekymringer fortsat være hos de berørte lokalsamfund, da det utvivlsomt vil kræve store anstrengelser og tid at genopbygge det, der er gået tabt, skriver kronprinsesse Mary i sin rørende hilsen.

Den 47-årige kronprinsesse, der selv er opvokset i Tasmanien, sender også en stor tak til de mange brandfolk, der de sidste måneder har kæmpet en utrættelig kamp mod flammerne:

- De frivillige brandmænds mod og deres stålfaste indsats har vores dybeste respekt og beundring, skriver kronprinsessen, inden til hun slut fortæller, at hun som australier er stolt over at kunne følge, hvordan hendes folk kæmper i denne svære tid:

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2020-01-05_kl._13.32.39.png
 (Foto: Aller Media)

47-årige Mary er dybt berørt over de voldsomme brande i Australien. Foto: Aller Media

- ... at være vidne til denne stærke følelse af fællesskab og den australske ånd af at ”aldrig give op”, når man står over for så står en ødelæggelse og modgang.

De voldsomme brand i den østlige del af landet har raset i flere måneder, og for få dage siden valgte de australske myndigheder at indsætte 3.000 personer fra den militære reserve.

De skal nu bistå brandmændene i arbejdet med at få kontrol over de mange brande.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2020-01-04_kl._11.49.48.png
 (Foto: MEGA)

Brandmændene får nu hjælp fra 3.000 personer fra militæret. Foto: MEGA

Høje temperaturer og voldsomme vinde har den seneste tid været medvirkende til, at brandene er kommet ud af kontrol i delstaterne Victoria og New South Wales.

For få dage siden kom det desuden frem, at man formoder, at millioner af dyr har mistet livet i flammerne.

Miljøforskere fra Sydney University vurderer således, at 480 millioner dyr har mistet livet i flammerne siden september.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/skaermbillede_2020-01-02_kl._12.54.56.png

De voldsomme flammer farver himlen rød. Foto: MEGA

Blandt de døde dyr er både fugle, kænguruer, heste, koalaer samt utallige krybdyr og små pattedyr.

Flere af de døde dyr findes kun naturligt i Australien.

Miljøforskerne tilføjer over for det australske medie News, at man frygter – men forventer – at flere dyr vil omkomme i den kommende tid, for der er stadig over 100 brande, der hærger områder i delstaterne New South Wales og Victoria.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/skaermbillede_2020-01-02_kl._14.49.25.png

En nødstedt koala får vand og hjælp. Foto: Privat

Desuden frygter miljøforskerne, at de voldsomme brande kan ende med at ødelægge Australiens unikke dyre- og planteliv for altid, da man frygter, at hele arter af både dyr og planter kan gå tabt i flammerne.

Indtil videre har flammerne ædt et område på over 55.000 kvadratkilometer land, sendt tusinder mennesker og dyr på flugt og dræbt flere mennesker.

På årets første dag var der stadig 130 aktive brande i området.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/koala.jpeg

En kvinde redder en koala - desværre døde den kort efter. Foto: YouTube

Hårrejsende videoer og billeder har de sidste måneder vist hjerteskærende øjeblikke, hvor dyr er blevet fanget i flammerne i de voldsomme skovbrande.

En af de videoer dukkede frem i slutningen af november og viste, hvordan en kvinde heltemodigt reddede en stærkt forbrændt koala ud af flammerne.

Desværre kom det senere frem, at koalaen var blevet aflivet som følge af dens kvæstelser.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/skaermbillede_2020-01-02_kl._14.34.59.png

Selv fra rummet ses brandene tydeligt. Dette billede er taget 1. januar 2020. Foto: Zoom Earth

Netop koalaen er én af de mest ramte dyrearter under brandene – blandt andet som følge af det faktum, at pungdyret bevæger sig langsomt og derfor har ringe chancer for at undslippe flammerne.

Op mod 8.000 eksemplarer af koalaen – svarende til en tredjedel af bestanden i New South Wales’ centrale og nordlige del – formodes at være døde i brandene de sidste fire måneder.

Først når de sidste brande er ebbet ud, kan man dog gøre det endegyldige tabstal op.

Sponsoreret indhold