Kongelige 24. juni 2017

Mary og Frederik slog sig løs: Hemmelig frømandsfest

Kronprinsparret tog et pusterum fra det japanske statsbesøg for at feste med Frømandskorpset.
(Foto: Kaspar Wenstrup)

Frømandskorpset er gode til at bevare deres hemmeligheder.

Og det gælder åbenbart både missioner og oplysninger om, hvor de holdt gallafest i sidste uge, da korpset fejrede 60-års jubilæum.

I modsætning til den officielle fejring om formiddagen ved Flådestation Kongsøre i Odsherred var festen om aftenen helt og aldeles privat. 

Kronprins Frederik var som tidligere frømand selvfølgelig inviteret, og han havde Mary ved sin side.

Dermed var det lykkedes Frederik og Mary at snige sig væk fra statsbesøget af Japans kronprins og tage til fest på Tivoli Hotel & Congress Center.

Vores festglade statsminister Lars Løkke Rasmussen lod også Folkemøde være Folkemøde og tog i stedet til fest med frømændene.

Han havde dog ladet fru Sólrun blive hjemme. Chefen for Frømandskorpset, kommandørkaptajn Jens Birkebæk Bach, tog imod både kronprinsparret og statsministeren.

Selv om korpset er 60 år gammelt, er der kun uddannet præcis 323 frømænd – hver af dem har sit helt unikke korpsnummer, som de beholder resten af livet. Frederik – der også var kendt ved sit frømandsnavn Pingo – har nummer 210.

Til gallafesten fik hver af frømændene overrakt en helt særlig flaske rom, som er lavet i anledning af jubilæet. I forvejen findes der en Royal Danish Navy Frogman Rum. I anledning af 60-års jubilæet er der lavet en med 60 procent alkohol i.

Frømændene fik en nummereret flaske, hvis nummer passede til deres korpsnummer, så Frederik fik flaske nummer 210. 

Generelt er Danmarks hemmelige krigere fra Frømandskorpset særdeles glade for rom. 

Til festen havde romproducenten A.H. Riise stillet en bar op, hvor der blev skænket gratis rom til stor glæde for frømændene.

Læs mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold