Kongelige6. september 2023

Margrethes store aften: Dronningen tog sig god tid til at hilse på stjernerne til Netflix-premiere

Majestæten har lavet scenografi og kostumer til Netflix-filmen ”Ehrengard: Forførelsens Kunst”, og derfor var den 83-årige regent til stede ved den storslåede premiere på Moltkes Palæ i København onsdag aften
Margrethe gav hånd til filmens stjerner ved gallapremieren på "Ehrengard: Forførelsens Kunst". Her hilser hun på Sidse Babett Knudsen, der spiller Storhertuginden.   
Margrethe gav hånd til filmens stjerner ved gallapremieren på "Ehrengard: Forførelsens Kunst". Her hilser hun på Sidse Babett Knudsen, der spiller Storhertuginden.
 Foto: Hanne Juul

Der var virkelig lagt op til en fin aften i det indre København, da der onsdag aften var verdenspremiere på den Bille August-instruerede Netflix-film ”Ehrengard: Forførelsens Kunst”.

Selveste dronning Margrethe var inviteret, og ankom således som den sidste i rækken af store navne som Sidse Babett Knudsen, Mikkel Boe Følsgaard, Susanne Bier, Ghita Nørby og Nikolaj Lie Kaas.

Med andre ord var det altså en af de helt fornemme røde løbere, der var rullet ud i anledning af premieren på filmen, der er baseret på et andet dansk ikons værk – nemlig forfatter Karen Blixen, som skrev klassikeren i 1952.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-09-06/_ll21247_0.jpg
Det er ikke alle Netflix-premierer, hvor der dukker fornemme gæster op
 Foto: Hanne Juul, Lars H. Laursen
https://imgix.seoghoer.dk/2023-09-06/_han2363.jpg
Skuespillerne hilser på dronningen.
 Foto: Lars H. Laursen, Hanne Juul

Og når repræsentanter fra hoffet skal til filmpremiere foregår det altså ikke blandt popcorn og pøbel i eksempelvis Imperial, som ellers plejer at være adressen for den slags.

Meget, meget morsomt

Derfor var det Moltkes Palæ i København, der var den storslåede ramme, og Margrethe tog sig god tid til at hilse på filmens stjerner efter sin ankomst, og før det var tid til billeder af instruktør, skuespillere og altså den royale scenografi og kostumier.

SE og HØRs udsendte nåede at spørge Margrethe, hvordan det havde været at skabe kostumer til filmen, hvortil dronningen i forbifarten svarede:

– Meget, meget morsomt.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-09-06/_ll21250.jpg
Lige i hælene af regenten kommer Kronprinsesse Mary, som er dronningens ledsager denne milde sensommeraften.
 Foto: Lars H. Laursen, Hanne Juul
https://imgix.seoghoer.dk/2023-09-06/_han2330.jpg
SÅ er hele holdet for alvor samlet. Skuespillere, producer, instruktør og dronning Margrethe, som er scenograf og kostumier på filmen.
 Foto: Lars H. Laursen, Hanne Juul

Lige efter dronning Margrethe troppede også kronprinsesse Mary op – og mon de to havde farvekoordineret hjemmefra? Kjolen var i hvert fald holdt i den røde ende af farveskalaen hos dem begge.

Ifølge kongehusets kalender skulle også grev Felix have været til stede ved Netflix-premieren, men han meldte afbud grundet sygdom.

Du kan se hele galleriet fra den fantastiske gallapremiere her:

Gallapremiere: "Ehrengard: Forførelsens kunst"

Sponsoreret indhold