Kongelige2. oktober 2019

Lønfest i Kongehuset

Hele den kongelige familie kan grine hele vejen til banken næste år.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dronning_margrethe_13.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Dronning Margrethe kan snildt nyde et ekstra glas rødvin, og prins Joachim kan mæske sig godt og grundigt i foie gras i Paris i 2020.

Det står klart, efter udspillet til finansloven er kommet frem.

Her lægges der op til, at dronningens apanage sættes op til 87,6 millioner kroner - altså en stigning på lidt under to millioner kroner fra 85,9 millioner.

Det springer i øjnene på kongehuseskpert, Søren Jakobsen, der undrer sig over, at Mette Frederiksen nu bliver den anden statsminister, der ikke rører ved det faktum, at dronningens apanage ikke bliver sat ned efter prins Henriks død.

- Man må jo gå ud fra, at alt omkring prins Henrik er afviklet på nuværende tidspunkt, så det undrer mig, at hun forsætter med at få de omkring 8 millioner kroner, hun fik til prinsen, siger Jakobsen til SE og HØR.

Og selvom prins Joachims pligter er minimeret, hans hof er afskediget, og han netop er flyttet til Paris for at begynde en militæruddannelse, kan han altså se frem til en stigning på 100.000 kroner fra 3,7 millioner kroner til 3,8 millioner kroner.

– Det er en del af den alminelige regulering. Nu må vi se, om han bevarer sine årpenge eller ej. Det vil først vise sig næste år, når vi ved, om han bliver i Frankrig eller kommer hjem. Det vil blive svært at bevare hans årpenge, hvis han ikke vender hjem til tiden, altså i sommeren 2020, siger Jakobsen.

Ligeledes kan brormand, kronprins Frederik se frem til en stigning fra 21,2 millioner kroner til 21,6 millioner kroner.

Sponsoreret indhold