Lille prins George dybt berørt: Måtte slukke for fjernsynet

Et dokumentarprogram om udryddelsestruede dyr blev for meget for prins George på syv år, der bad om at få slukket for fjernsynet.

Det afslører hans far, 38-årige prins William, over for den ikoniske naturformidler og -forsker David Attenbourough.

Attenboroughs seneste dokumentar "Extinction: The Facts" er netop blevet sendt på britisk tv, og den viser blandt andet aber og koalabjørne, som flygter fra skovbrande, ligesom man ser døde, strandede hvaler ligge og rådne. 

Og det var altså for hård kost for lille George. 

- Jeg har set så mange David Attenborough-dokumentarer på det seneste med mine børn, og de elsker dem. Det seneste, den med udryddede dyr, der blev George og jeg nødt til at slukke for fjernsynet. Vi blev så kede af det halvvejs gennem programmet. Og så sagde han til mig: "Jeg har ikke lyst til at se det mere. Hvordan er det endt sådan?", fortalte faderen til tre i forbindelse med uddelingen af Earthshot Prize. 

Artiklen fortsætter under billedet

Prins William har sammen med hertuginde Kate: George på syv, Charlotte på fem og Louis på to. Foto: MEGA

- Han er syv og gammel og stiller mig disse spørgsmål, han føler det virkelig, og jeg tror, at enhver syv-årig kan relatere til det, tilføjer han og fortsætter: 

- Jeg føler virkelig, også fra et følesesmæssigt synspunkt, at alle forældre... Alle vil det, der er bedst for deres børn, og jeg mener, vi skal have et årti med forandring. Et årti, hvor vi reparerer vores planet, så vi kan overrække den til den næste generation og fremtidige generationer. Og sikre mangfoldigheden også er der i deres liv, slog han fast. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close