Kongelige13. september 2022

Lagde du mærke til det? Derfor havde prins Andrew ikke uniform på

Kun tre af dronning Elizabeths fire børn var iført uniformer, da de i går deltog i dronning Elizabeths mindehøjtidelighed
Prins Andrew forlig beløb
Prins Andrews synder blev udstillet, da han mandag var til mindehøjtidelighed sammen med sine tre søskende som den eneste uden uniform.
 Foto: Will Oliver/EPA/Ritzau Scanpix

Prins Andrew stak ud, da han stod side om side med sine tre søskende kong Charles, prinsesse Anne og prins Edward under mindehøjtideligheden for deres mor, afdøde dronning Elizabeth i Edinburgh i går.

For mens hans tre søskende bar uniform, var den skandaleombruste prins henvist til en lidt mindre prangende beklædning.

Det er der i følge Daily Mail en særlig grund til.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kong Charles, prinsesse Anne og prins Edward var alle i uniform under mindeoptoget i Edinburgh i går. Men prins Andrew måtte ikke bære sin.
Kong Charles, prinsesse Anne og prins Edward var alle i uniform under mindeoptoget i Edinburgh i går. Men prins Andrew måtte ikke bære sin.
 Foto: Ritzau Scanpix

For tidligere i år blev prinsen strippet for sine militære titler, kongelige protektorater og bliver heller ikke længere tiltalt Hans Kongelige Højhed.

- Med dronningens godkendelse og accept er hertugen af Yorks (Prins Andrew, red.) militære titler og kongelige protektorroller blevet givet tilbage til dronningen, skrev kongehuset i en udtalelse i januar i år efter domstolen i New York havde slået fast, at prins Andrew godt kunne retsforfølges som privatperson.

- Hertugen af York vil fortsat ikke varetage nogen offentlige forpligtelser og forsvarer sig i sagen som en privatperson, lød det videre i udtalelsen.

Og derfor var det simpelt hen ikke tilladt for Andrew at bære uniform, da han deltog i mindehøjtideligheden for dronning Elizabeth mandag eftermiddag.

Til gengæld skriver flere medier, at Andrew får lov at trække i sin uniform til begravelsen på mandag for at vise den sidste respekt.

Til begravelsen vil det så være prins Harry, der stikker ud af den uniformerede flok. For han fravalgte modsat prins Andrew selv den kongelige familie i 2020, da han flyttede med Meghan Markle til Californien.

Og selv om det måske ikke er en skandale på linje med prins Andrews voldtægt af en mindreårig, så betyder det automatisk et farvel til militære titler, når man træder ud af den kongelige familie – frivilligt eller ej.

Dronning Elizabeth bliver begravet mandag den 19. september.

Du kan se billeder fra det rørende mindeoptog i skotske Edinburgh i galleriet herunder:

Det skotske folk siger farvel til dronning Elizabeth

Sponsoreret indhold