Kongelige 17. juni

Kronprinsparret melder ud om Herlufsholm: Ekspert mener, det er sent, men legitimt

Efter en hed kritik er der nyt fra kronprinsparret om, hvorvidt deres børn skal gå på Herlufsholm
Prins Christian går på skolen, og planen er også, at hans lillesøster Isabella skal gå der. nbsp;

Prins Christian går på skolen, og planen er også, at hans lillesøster Isabella skal gå der.

Foto: Keld Navntoft

Efter flere uger, hvor kronprinsparret mere eller mindre har været i flyverskjul, hvad angår deres børns fremtid på Herlufsholm, har parret nu reageret på kritikken.

Det sker i en udtalelse fra Kongehuset, hvor parret beskriver, hvordan de som forældre står over for "nogle svære overvejelser som forældre" i denne tid.

Nærmere bestemt skriver kronprinsparret, at beslutningen, om prins Christian skal fortsætte på skolen, vil afhænge af de undersøgelser, der er sat i gang på stedet.

Men er det den rigtige måde at gribe hele kritikken an på?

Spørger man Jakob Steen Olsen, der er kongehuskommentator på Berlingske, er svaret "ja".  

– Jeg synes, det er meget fornuftigt af dem. Der er rigtig mange mennesker, der ikke har kunne forstå, hvad der foregik, fordi de ikke har meldt noget ud, om hvorvidt prins Christian skal fortsætte, og prinsesse Isabella skal gå der, fortæller Jakob Steen Olsen til SE og HØR.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han påpeger dog, at udmeldingen kommer "en anelse for sent", fordi kongehuset allerede er blevet ramt af en massiv kritik.  

Det er især kommet til udtryk i kongehusets sociale mediers kommentarspor, som ellers normalt er kendetegnet ved glæde og positivitet. Her er kritikken nemlig haglet ned de seneste par dage.

– De seneste par dage har det set helt anderledes ud (på kongehusets sociale medier, red.). Folk har sat hykleriske spørgsmålstegn ved deres dømmekraft, og det har selvfølgelig været et problem, fortæller han til SE og HØR.

Men på trods af, at udmeldingen kommer lidt sent, mener Jacob Steen Olsen, at det er helt legitimt, at kronprinsparret forholder sig til situationen, som de gør.

– Det er helt legitimt, at de ikke kan træffe en beslutning uden et rigtigt grundlag, siger han og fortsætter:

– Men man kan sige, at de har købt sig til noget tid, og at de kan henvise til opslaget, indtil sagen er fuldt belyst, lyder det.

Han fortæller desuden, at han medvirkede i gårsdagens udsendelse af Aftenshowet, hvor en meningsmåling viste, at over en tredjedel af danskerne havde fået et skadet syn på kongehuset efter sagen om Herlufsholm kom frem.

Sponsoreret indhold