Kongelige5. februar 2022

Kronprinsesse Mary indrømmer: - Ja, jeg er meget privilegeret

Den danske kronprinsesse er ikke bleg for at indrømme, at hun står i en privilegeret situation. Men med privilegiet følger også pligten
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprinsesse Mary har siden hun blev medlem af det danske kongehus været bevidst om, hvilken position hun har, og hvilket ansvar der medfølger. Og gennem sit arbejde med udvalgte mærkesager har Mary formået at dreje kongehuset i en mere politisk og tidssvarende retning.

 Video: Aller Media

Der er masser af fordele ved at være kronprinsesse. Det er den 50-årige Mary, der lødag fejrer sin runde fødselsdag, fuldstændig med på.

Mary Donaldson var hendes borgerlige navn, da hun mødte den danske kronprins Frederik i Sydney i Australien under de olympiske lege i år 2000.

Romancen blomstrede lynhurtigt efter mødet på pubben "Slip Inn" og resten? Ja, det er jo efterhånden en kærlighedshistorie, som ikke en gang Walt Disney kunne have skrevet bedre.

Artiklen fortsætter efter opslaget...

I snart 20 år har Mary ageret som kronprinsesse for den lille, danske andedam. En rolle, der betød et markant skift i tilværelsen, og som utvivlsomt har kostet på både godt og ondt.

I et nyt stort interview med Jyllands-Posten fortæller kronprinsesse Mary, at hun bestemt aldrig havde drømt om, at hun skulle giftes med nogen prins - og da slet ikke kronprinsen af Danmark.

Den australske Mary havde gået på universitetet, og livet var nærmest først lige gået i gang. Men en dag i 2003 ændrede alt. Mary og Frederik var forelskede, og forlovelsen var offentliggjort.

Nu var hun ikke længere en almindelig pige fra Australien. Nu var hun kronprinsesse og Danmarks kommende dronning.

Den pligt har hun taget til sig til fulde, men hun indrømmer dog også, at hun med sin royale position er en særligt privilegeret kvinde.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/h-k-h-kronprinsessen.jpg
 Foto: Hasse Nielsen

Portræt af hendes kongelige højhed kronprinsesse Mary i anledning af hendes 50-års fødselsdag. (Foto: Hasse Nielsen)

- Ja, jeg er meget privilegeret, det er jeg helt klar over, siger kronprinsessen til Jyllands-Posten og fortsætter:

- Men jeg ser ingen modsætning i at være privilegeret og engageret. Det vigtigste er, hvordan man engagerer sig - og hvorfor, lyder det fra Mary, der fortæller, at pligten som kongelig lige fra begyndelsen har ligget naturligt til hende.

Det er netop den slags værdier, hun håber at give videre til sine egne børn, der i modsætning til hende er født ind i det royale liv.

Kronprinsesse Mary bliver lørdag aften fejret af venner og familie på Amalienborg i anledning af den runde fødselsdag.

Sponsoreret indhold