Kongelige 12. maj

Kronprinseparret taler ud om Herlufsholm

Kronprinseparret reagerer efter TV 2-dokumentaren "Herlufsholms hemmeligheder"
Foto: Hanne Juul

Deres ældste søn Prins Christian går på kostskolen Herlufsholm, der den sidste uge har været i vælten efter TV 2 afslørede at der var grov mobning, vold og seksuelle overgreb på skolen.

Nu udtaler Kronprins Frederik sig om situationen.

– Det er en ulykkelig situation, som vi allerede har kommenteret på, og jeg har ikke mere at tilføje til det, siger han til aften til B.T. 

Vil følge ændringerne 

Derudover har Lene Balleby, der arbejder som kommunikationschef for kongehuset sendt en skriftlig udtalelse til TV 2.

"Der er mange, der spørger til kronprinsparrets holdning til deres børns fremtid på Herlufsholm."

"Jeg kan kun gentage, at for kronprinsparret er det afgørende, at ikke kun deres eget barn, men alle de børn og unge, som går på skolen, kan føle sig trygge i deres skolegang."

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Prins Christian startede sidste år på Herlufsholm. Efter sommerferien får han selskab af lillesøster Isabella. Foto: Keld Navntoft/Kongehuset 

Man må håbe, at kostskolen får rettet op på den mildest talt ærgerlige situation, inden deres datter Isabella starter på skolen efter sommerferien.

"Som forældre forventer vi, at skolen effektivt sikrer en kultur, hvor alle er trygge og en del af fællesskabet, og vi vil i den kommende tid følge de ændringer, som er åbenlyst nødvendige," udtalte kongehuset på de sociale medier den 5. maj.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold