Sjofle sange og frække taler: Kronprinsens vilde fest

Det er velkendt, at Frederik er mere til afslappede fester end til fine selskaber. Lørdag fik kronprinsen så den fest, han havde glædet sig til.

Det er velkendt, at Frederik er mere til afslappede fester end til fine selskaber. Lørdag fik kronprinsen så den fest, han havde glædet sig til.

(Foto: Thomas Laursen)

Druk, dans og vild nattefest til den lyse morgen.

Det kan godt være, at dronning Margrethe fejrede kronprins Frederik til gallataffel med pomp og pragt den 26. maj.

Men det var den 16. juni, Frederik fik den fest, han virkelig havde glædet sig til.

SE og HØR var naturligvis med hele vejen – fra lørdag eftermiddag og indtil solen atter begyndte at bryde frem over Fredensborg Slot søndag morgen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Fredensborg Slot dannede rammen om Frederiks vilde fest. (Foto: Thomas Laursen)

Det var kronprinsesse Mary, som havde arrangeret den vilde fest, hvor omkring 100 fra den nærmeste omgangskreds var inviteret.

Nogle af de først ankomne var brormand Joachim, prinsesse Marie, Frederiks nære veninde Ellen Hillingsø, kongehusvennen Fritz Schur samt en masse andre prominente gæster.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Prinsesse Marie og prins Joachim til kronprins Frederiks fødselsdagsfest.

Fødselarens lillebror, 49-årige prins Joachim, og 42-årige prinsesse Marie var nogle af de første gæster, der ankom. (Foto: Thomas Laursen)

Gæstelisten var i den grad stjernespækket, og således var Metallica-trommeslager Lars Ulrich også at finde, mens de nordiske kronprinspar fra Norge og Sverige også var rejst til det nordsjællandske.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Metallica-trommeslager, 54-årige Lars Ulrich, kastede med håndtegn, da han ankom. (Foto: Dan Mariegaard)

Frække frøer

Et af de første indslag til festen var Frederiks kumpaner fra Frømandskorpset flankeret af ”Vild med dans”-bandet The Antonelli Orchestra, der fremførte en yderst fræk version af Jokerens 00’er-hit ”Havnen”.

– Er I klar til at synge med? Nu bliver det frækt, som i direkte ubehageligt, men spørgsmålet er: Er I klar?! råbte en af Frederiks frømandsvenner.

Og så gik sangen i gang:

– Hvor’ du fra? Jeg’ fra Kongsør’!

– Og hvor’ du fra? Jeg’ fra Kongsør’! sang de.

Da melodien var godt i gang, kunne hele Fredensborgs baghave høre kronprinsen nærmest skrige:

– Jeg’ fra Kongsør’!

Gulddreng greb mikrofonen

Efter en kort pause kom endnu en sang – denne gang fra kvinderne. Og det var en omskrivning af den famøse ”Afrika”-sang, der kunne fortælle om både kronprinsens bløde side og hårde machoside.

Kvindernes sang blev også en anelse smålummer, da Frederik blev kaldt ”adonis”.

Efter de vovede slagsange greb aftenes konferencier, den 45-årige skuespiller Nikolaj Lie Kaas, mikronen for at skabe spænding omkring aftenens næste store navn:

– Så er der pause – og når vi vender tilbage, har jeg en virkelig stor overraskelse til dig, sagde Kaas og mindede gæsterne om, at de skulle gå i baren og hente våde varer.

Artiklen fortsætter under Instagram-billedet ...

24-årige Malte Ebert har ellers lagt Gulddreng i graven – men når Mary spørger, kan selv han åbenbart genoplives. Som aftenens gyldne surprise sang hitmaskinen både egne og andres hits for Frederik og co. (Foto: Instagram (Malte Ebert))

Da Kaas vendte tilbage, opdaterede han gæsterne på aftenens landskampsresultat inden den store surprise:

Selveste Malte ”Gulddreng” Ebert tog mikronen og sang sit hit ”Hva’ så?”, efterfulgt af en slags medley af nye danske popsange, der blandt andet indeholdt Medinas ”Ensom” og Rasmus Seebachs ”Engel”.

Læs meget mere om kongehuset i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close