Kongelige 20. marts 2020

Kronprinsen deler foto: Stolt over det store samfundssind

Kronprins Frederik roser det danske samfund for at stå sammen og for at ønske at hjælpe hinanden i denne svære tid
(Foto: Martin Høien)

For første gang siden coronavirussen for alvor ramte det danske samfund vælger kronprins Frederik nu at bryde tavsheden.

Det sker på kongehusets Facebook-side, hvor kronprins Frederik især roser den enorme interesse, som danskerne har vist, når det kommer til at hjælpe hinanden:

- Jeg har i dag gennem FaceTime været på besøg hos Røde Kors, der har etableret et væsentligt beredskab for at hjælpe danskere, der er berørt af corona.

- Jeg har mødt de frivillige, der i et callcenter besvarer og hjælper folk, der har spørgsmål om corona. Jeg har også mødt frivillige, der i et hjælpecenter sørger for at få matchet folk, der gerne vil hjælpe andre, der har brug for hjælp, skriver kronprinsen, inden han kommer med en stor ros til de mange tusinde, der har tilmeldt sig det frivillige korps hos Røde Kors i denne udfordrende tid:

- Som dansker er jeg stolt over det store samfundssind, der udvises for tiden. Over 11.500 har meldt sig som frivillige hos Røde Kors. Så hvis man har brug for hjælp og ikke selv kan komme ud, er der hjælp at hente. Røde Kors hjælper, så vi fortsat kan passe på hinanden ved at blive hjemme, men uden at miste kontakten til hinanden. Det er også grunden til, at jeg i dag ikke har besøgt Røde Kors fysisk, men digitalt, skriver kronprinsen på Instagram.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Torsdag i sidste uge meldte kongehuset ud, at kronprinsfamilien vendte hjem fra deres ophold i Verbier i Schweiz før tid – netop som følge af den alvorlige verdenssituation.

- På baggrund af den skærpede situation i Danmark i forbindelse med håndteringen af udbredelsen af COVID-19 har Kronprinsparret besluttet, at familien rejser hjem fra Schweiz, skrev kongehuset i en pressemeddelelse og fortsatte:

- Kronprinsparret finder det mest naturligt at vende hjem og stå sammen med danskerne i en tid, der kræver meget af alle, og hvor der ligger et fælles ansvar for at passe på hinanden.

Efterfølgene viste det sig, at det nok var en yderst fornuftig beslutning, kronprinsfamilien tog.

Ski-paradiset Verbier i Schweiz lukkede nemlig kort efter helt ned – også i et forsøg på at inddæmme smitten.

 

Sponsoreret indhold