Kongelige8. juni 2021

Kronprins Frederik stopper som aktivt medlem af IOC

Kronprinsen havde åbenbart planer om at udtræde sidste år, men han blev altså lige et år mere
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprins Frederik stopper i Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

Det oplyser det danske kongehus i en pressemeddelelse.

"Hans Kongelige Højhed Kronprinsen har besluttet at stoppe som aktivt medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC)," lyder det i meddelelsen.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

I skrivende stund sidder han dog fortsat i komiteen, men blot for en stund. Han træder officielt ud ved den årlige generalforsamling i slutningen af juli forud for De Olympiske Lege i Tokyo, Japan.

Det er et 12 år lang æra, der får sin afslutning. Den i dag 53-årige kronprins har nemlig været valgt som dansk medlem af IOC siden 2009 og sidenhen genvalgt i 2017.

- Det har været et stort privilegie for mig at være med til at udbrede de olympiske idealer gennem snart 12 år. Særligt har jeg brændt for at få både unge og ældre op af stolen og i gang med et liv med sport og bevægelse, udtaler Frederik og fortsætter:

- Mit arbejde i IOC inspirerede mig blandt andet til at etablere Royal Run, som jeg er meget stolt af. Selvom min tid som aktivt IOC-medlem slutter i Tokyo, så vil jeg fortsat bære de olympiske værdier videre i mit fremtidige virke.

Ville udtræde sidste år

OL i Tokyo skulle oprindeligt være afholdt sidste år, men blev som ligesom stort set alt andet aflyst på grund af den verserende coronapandemi. Frederiks oprindelige plan var at træde ud af komiteen efter OL 2020, men den beslutning blev sammen med OL udskudt.

Nu hvor den sportsinteresserede prins ikke længere skal være en del af IOC, skulle han gerne have mere tid til at arbejde med andre emner som den grønne dagsorden, bæredygtighed og innovation.

Men selvom Frederik ikke længere aktivt skal fortsætte sit arbejde, er han tilsyneladende ikke helt færdig med IOC.

"Det er sædvanlig praksis for mangeårige medlemmer af IOC, der har ydet en ekstraordinær indsats, at fortsætte som æresmedlem af komitéen efter udtræden. Beslutningen herom træffes af IOC’s bestyrelse. Kronprinsen har over for IOC tilkendegivet sin interesse for et sådant passivt medlemskab," oplyser kongehuset i pressemeddelelsen.

Sponsoreret indhold