Kongelige2. februar 2024

Kronprins Christian har underskrevet sin første lov

Kronprins Christian har underskrevet sin første lovændring nogensinde. Det sker, mens han vikarierer som regent, fordi hans far, kong Frederik, er rejst til Polen
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Kronprins Christian kommer farmor til undsætning efter tronskiftet.
 Video: Dr Host/Mipsdir/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Skal kunne træde til: Her er kronprins Christians pligter som regent

Det er få dage siden, at kongehusekspert Lars Hovbakke vurderede det meget usandsynligt, at kronprins Christian ville komme til at foretage sig noget som helst af betydning, mens han fra onsdag til fredag er tiltrådt som regent.

Dog var det vigtigt, at han holdt sig klar, hvis der skulle ske noget uforudset, mens hans far, kong Frederik, for en kort stund har forladt landets grænser for at deltage i et erhvervsfremstød i Polen.

Nu er der imidlertid sket det, at kronprins Christian har underskrevet sin første lovændring nogensinde.

Som kongehusekspert Lars Hovbakke forudså, kunne der på Christians tre dage som vikar være tilfælde, hvor han skulle træde til, og derfor var det vigtigt, at han ikke foretog sig alt muligt som for eksempel tog på natklub.

I en alder af 18 år har kronprins Christian allerede handlet som regent to gange.
I en alder af 18 år har kronprins Christian allerede handlet som regent to gange.
 Foto: Hanne Juul

Gudskelov ser det ud til, at alt er forløbet i ro og mag.

I hvert fald underskrev kronprinsen onsdag 31. januar – på sin allerførste dag som vikar – en lov om ændring af ligningsloven, hvor der er tilføjet og fjernet lande på listen over dem, der omfattet af defensive foranstaltninger, som er en anden måde at sige skattesanktioner på.

– I kongens navn: Christian. Kronprins, står der i bunden af loven, hvor også skatteminister Jeppe Bruus har sit aftryk.

Se den her:

Kronprins Christian er anført som stedfortræder for sin far.
Kronprins Christian er anført som stedfortræder for sin far.
 Foto: Lovtidende

Ifølge kongehusekspert Lars Hovbakke har man ikke gjort noget specielt for at sørge for, at der i denne periode er færre ting for regenten at tage sig af. Det er tilfældigt, at kronprins Christians første gang på posten ligger i en periode uden statsråd.

Udover at underskrive en lovændring har kronprins Christian nået at tage endnu en betydningsfuld beslutning i sin korte tid på tronen.

Samme dag som han underskrev lovændringen udsendte Statsministeriet nemlig en pressemeddelelse om, at det ved en såkaldt "kongelige resolution" den 31. januar er godkendt, at minister for byer og landdistrikter, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde Morten Dahlin går på forældreorlov.

Sponsoreret indhold