Kongelige20. december 2020

Kongehuset sender sød julehilsen

Kronprinsparret har i anledning af fjerde søndag i advent sendt en julehilsen til danskerne fra deres hjem på Amalienborg
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kronprinsfamilien_december_2020_1.jpeg
 Foto: Kongehuset

Mange ting har ikke været, som de plejer at være i løbet af det forgangne år, og for mange danskere bliver julen 2020 heller ikke helt efter bogen.

Det sætter kronpris Frederik ord på i en ny julehilsen, som det danske kongehus har delt i anledning af fjerde søndag i advent.

- Det bliver en anderledes jul i år, siger kronprinsen i julevideoen, hvor han sammen med resten kronprinsfamilien tænder lysene i adventskransen i familiens hjem på Amalienborg.

- Mange af os kan ikke fejre juleaften med dem, vi plejer at være sammen med, lyder det fra den kommende konge.

- Uanset hvordan vi fejrer den, håber jeg, I vil finde glæde i de kommende dage, passe på hinanden og huske på, at vi snart går mod lysere tider.

Og det har kronprinsen bogstaveligt talt ret i. I morgen mandag den 21. december er det nemlig solhverv, og det betyder, at dagene nu begynder at blive længere.

- Min familie og jeg vil gerne sammen sende de varmeste julehilsner til alle, slutter kronprinsen, hvorefter både kronprinsesse Mary og børnene stemmer i:

- Glædelig jul.

Kongehusets juleplaner ændret

Coronarestriktionerne har ramt alle - også kongefamilien, der tidligere på ugen kunne meddele, at de traditionelle jule- og nytårsplaner var blevet lavet om.

Det betyder at dronningen holder juleaften på Marselisborg Slot sammen med prins Joachim, prinsesse Marie og deres to børn, prins Henrik og prinsesse Athena samt prins Nikolai og prins Felix i stedet for at fejre julen på Schackenborg Slot.

Kronprinsfamilien afholder derimod juleaften i Frederik VIII's Palæ på Amalienborg i København.

Den årlige nytårskur, som dronning Margrethe plejer at afholde på Christiansborg Slot den 4. januar 2021 er desuden blevet aflyst.

Se kronprinsfamliens julehilsen her:

Sponsoreret indhold