Kongelige16. maj 2019

Kongehuset i million-underskud

Kongehuset beretter i sin årsopgørelse om et underskud i million-størrelsen. Årsagen skyldes blandt andet udgifterne til prins Henriks begravelse

Kongehuset fik et underskud på knap 1,6 millioner kroner i 2018.

Millionunderskuddet skyldes blandt andet de ekstraordinære udgifter, som kongehuset havde i forbindelse med bisættelsen af prins Henrik, der døde 13. februar 2018.

Det viser regnskabet fra kongehuset, der blev offentliggjort torsdag.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/dronning_margrethes_foedselsdag.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Kongehuset havde sidste år et underskud på knap 1,6 millioner kroner. Foto: Peter Grosen

På kongehusets hjemmeside står der:

- I 2018 endte regnskabet for Civillisten med et underskud på knap 1,6 millioner kroner. Udgiftsniveauet i 2018 skal ses i lyset af de særlige udgifter, der var forbundet med Prins Henriks sygdom, død og bisættelse samt udgifterne forbundet med et samlet set højt aktivitetsniveau, herunder Kronprinsens 50-års fødselsdag, statsbesøg fra Frankrig og et aftenselskab for regeringen, Folketinget og Europa-Parlamentets danske medlemmer.

- Efter Prins Henriks død blev der foretaget en tilpasning af organisationen ved en reduktion af medarbejderstaben. Dette medvirkede til at begrænse underskuddet i 2018, og i 2019 forventes der balance mellem indtægter og udgifter, står der i årsopgørelsen på kongehusets hjemmeside.

Sponsoreret indhold